Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brazilië. Een deel van een klif viel op toeristenboten, minstens tien mensen stierven

Bij de val van een klif op boten die in een zeer toeristisch meer in de zuidoostelijke Braziliaanse staat Minas Gerais varen, zijn zaterdag minstens 10 mensen om het leven gekomen, volgens een nieuw politierapport dat zondag is uitgebracht.

Marcos de Souza Pimenta, een regionale politieagent in Passos, vertelde verslaggevers dat op dit moment “tien mensen” waren overleden. De leeftijden van de slachtoffers, die Brazilianen zijn, varieerden volgens voorlopige elementen van het onderzoek tussen 14 en 68 jaar. Hulpdiensten troffen zondag de laatste twee nog vermiste personen aan. Brandweerlieden vonden zaterdag het lichaam van een derde vermiste.

sexy foto’s

Zaterdagmiddag brak een groot stuk rots van de muur af en viel op drie boten die het meer van Furnas binnenvaren, een plek die bekend staat om zijn groene water en prachtige parade van rotswanden.

In spannende beelden die op sociale media werden gedeeld, was het moment te zien waarop het blok rotsen afbrak en op de drie boten viel, waardoor paniek ontstond onder de passagiers die het tafereel op andere boten gadesloegen.

Op andere opnames, vlak voor de tragedie, zien we mensen waarschuwen dat “er veel stenen vallen” en de bootpassagiers oproepen om weg te blijven van de muur.

Er is hevige regen gevallen

President Jair Bolsonaro deelde enkele van deze video’s op sociale media en prees het werk van de Braziliaanse marine die “onmiddellijk na de ongelukkige ramp” naar de site kwam en werkte om “de slachtoffers te redden en de gewonden te vervoeren”.

Van de gewonden zijn er negen naar het ziekenhuis gebracht, aldus de brandweer, die direct tussenbeide kwam met diverse apparatuur en een brigade duikers.

READ  COVID-19: Waarom is de gezondheidssituatie "aanzienlijk" verslechterd in Guyana?

Brandweerlieden zeiden dat de hevige regenval van de afgelopen dagen in het zuidoosten van Brazilië gunstig was voor het ongeval.

De Capitolio-regio, op 300 kilometer van de hoofdstad Belo Horizonte, trekt veel toeristen met zijn rotsachtige gevels, canyons en watervallen die het Furnas-meer omringen, gevormd door het gelijknamige hydro-elektrische reservoir.