Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappen. De terugkeer van de wolharige mammoet naar de Noordpool? Een Amerikaans bedrijf werkt eraan

Na Jurassic Park, Arctic Park? Een Amerikaans bedrijf heeft zichzelf tot taak gesteld om de wolharige mammoet, die 4.000 jaar geleden verdween, te herscheppen en opnieuw te planten in Arctische bodem. Haar naam: Kolossaal. Kolossaal, maandag gelanceerd door zakenman Ben Lam en geneticus George Church, die al enkele jaren aan het onderwerp werkt, is van plan om DNA-sequenties van een wolharige mammoet, verzameld uit overblijfselen die in Siberische bodem zijn bewaard, in het genoom van Aziatische olifanten in te voegen om de hybride soorten. Kolossaal meldt dat Aziatische olifanten en wolharige mammoeten een vergelijkbare DNA-ratio van 99,6% hebben. Op zijn website.

Deze inhoud is geblokkeerd omdat je geen bots hebt geaccepteerd.

Klik ” Ik aanvaard “, de samenzweerders worden gedeponeerd en u kunt de inhoud bekijken .

Klik “Ik accepteer alle tracers”U geeft toestemming voor het deponeren van trackers om uw gegevens op onze websites en apps op te slaan met het oog op personalisatie en advertentietargeting.

U heeft te allen tijde de mogelijkheid om uw toestemming in te trekken.
Beheer mijn keuzes


Het biotechbedrijf, dat met succes $ 15 miljoen aan particuliere financiering heeft opgehaald om dit doel te bereiken, zal een praktisch en efficiënt model voor de-extinctie lanceren en de eerste zijn die geavanceerde genetische modificatietechnieken toepast om de wolharige mammoet in de Arctische toendra te reïntegreren,” zei de toendra in een verklaring.

Als het lukt, wordt het een fictieve olifant, een heel nieuw wezen

Het concept van de-extinctie, het concept van het creëren van een dier dat lijkt op een uitgestorven soort met behulp van genetica, is niet unaniem in de wetenschappelijke gemeenschap, waarbij sommige onderzoekers sceptisch zijn over het nut ervan of bezorgd zijn over de risico’s van de toepassing ervan.

READ  Deze cyborg-kakkerlak met camera kan van een afstand worden gericht

“Er zullen veel problemen naar voren komen in het proces”, zegt bioloog Beth Shapiro. In de New York Times. Tori Heridge, een bioloog en paleontoloog in Londen, schreef op Twitter: “Dit is niet het einde van uitsterven. Er zal nooit meer een mammoet op aarde zijn. Als het lukt, wordt het een fictieve olifant, een volledig nieuw organisme, synthetisch en genetisch gemodificeerd.” Natuurlijk geschiedenismuseum.