Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bino en Ryugu, twee diamanten in de lucht

Met behulp van eenvoudige concepten uit de korrelfysica konden de wetenschappers de diamantvorm van de asteroïden Bennu en Ryugu verklaren en toonden ze aan dat deze kleine lichamen deze vorm al vroeg in hun vorming kregen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Osiris Rex neemt afscheid van Beno
De missie van Osiris-Rex (NASa) was om rotsmonsters te verzamelen van het oppervlak van de nabije-aarde asteroïde Bennu en deze terug te brengen naar de aarde. Het eerste doel werd bereikt in oktober 2020. Voor het tweede is het wachten tot september 2023. Maar de machine keerde terug naar de aarde op maandag 10 mei 2021. Videoreview van dit verbazingwekkende wetenschappelijke en technologische avontuur. (in het Engels) © Goddard Space Flight Center, NASA

Wetenschappers van Okinawa Doctoral College of Science and Technology (Oist) en Rutgers University hebben eenvoudige concepten uit de natuurkunde gebruikt liefje Om de nieuwsgierigen uit te leggen diamant vorm twee asteroïden in de buurt van de aarde.

deze twee asteroïden, Specificeer En Ryugu, door ruimtesondes, respectievelijk Osiris-REx en Hayabusa 2, die hun studie vergemakkelijken. Deze twee ruitvormige asteroïden zijn: inscripties Wat betekent dat het bestaat uit vele kleine stukjes steen die losjes aan elkaar zijn gebonden zwaartekracht. Dit zijn dus de korrels die met elkaar interageren, zoals: sabelmarter van onze stranden.

Taban Sabwala, eerste auteur van het artikel gepubliceerd in korrelig materiaal En onderzoeker bij de unit stromingsleer in Oist, legt uit: ” Toegekende vorige modellen Dit is de diamantvorm aan de krachten gegenereerd door rotatie, die de verplaatsing veroorzaakten Ding Van de palen naarevenaar. Maar toen asteroïden werden gesimuleerd met behulp van deze modellen, werd de vorm afgeplat of asymmetrisch In plaats van diamanten, dus we wisten dat er iets mis was. We ontdekten dat deze modellen een belangrijk onderdeel misten, materiaalafzettingen. En een eenvoudig model van lichaamsbouw korrelig, meestal gebruikt om korrels zoals zand of SuikerHet kan aanzienlijk voorspellen ».

READ  Hier zijn vier redenen om niet in paniek te raken bij de opkomst van nieuwe varianten van Covid-19 - de avondversie van West-Frankrijk

Van zandkastelen tot asteroïden

Stel je voor dat je zand of suiker in een trechter giet, een combinatie van verschillende sterktes resulteert erin een kegelvormige stapel vormen. De natuurkundigen Graanspecialisten kunnen de vorm van de paal voorspellen op basis van de verschillende krachten die op de korrel werken. Dr. Sapuala, samen met professor Benaki Chakraborty, die de eenheid leidt, en professor Troy Scheinbrot van de Rutgers University, hebben deze ideeën aan de asteroïden doorgegeven.

Taban Sabwala stelt vast dat de zwaartekracht op deze asteroïden anders gericht Vergeleken met hoe het voelt om een ​​hoop zand op het strand te zijn en zo” In ons model moet er rekening mee worden gehouden, naast het feit dat asteroïderotatie ook een belangrijke rol speelt ».

Dus in plaats van de conische vorm die te zien is in de aanwas van korrels op aarde, produceerden de krachten die op de asteroïden inwerkten diamantvormen. De middelpuntvliedende kracht van het draaien nabij de polen van de asteroïden nam af, waardoor het materiaal zich daar ophoopte en zijn karakteristieke vorm kreeg. Een ander belangrijk onderscheid van dit model (in vergelijking met eerdere modellen) is dat het suggereert dat dit ‘stapels’ zijn inscripties Het begon niet als een gedraaide bal in de vorm van een diamant. Omgekeerd zorgde de opeenhoping van puin al heel vroeg in de vorming van de asteroïde voor deze diamantvorm, en elke latere hermodellering was minimaal. Bovendien is het idee dat deze diamantvormen werden geproduceerd tijdens de vroege stadia van de vorming van asteroïden, hoewel in tegenstelling tot eerdere modellen, consistent met recente waarnemingen.

READ  Covid-19: Een studie onthult de oorzaken van verlies van reukvermogen tijdens infectie

De onderzoekers demonstreerden vervolgens de nauwkeurigheid van dit model door middel van simulaties en ontdekten dat de gesimuleerde asteroïden deze kenmerkende diamantvorm kregen, waardoor hun theorie werd versterkt.

Wat te onthouden?

  • Bennu en Ryugu zijn twee soorten asteroïden met een ruitvormige “hoop puin”.
  • Met behulp van een eenvoudig korrelig fysiek model dat is ontworpen om de stroom van korrels zoals zand en suiker te verklaren, slaagden de onderzoekers erin de algemene vorm van deze asteroïden te verklaren.
  • Vervolgens simuleerden ze de asteroïden met behulp van dit model, waardoor hun hypothese verder werd versterkt.
  • Hun onderzoek geeft aan dat asteroïden deze diamantvorm heel vroeg in hun vorming hebben gekregen, wat niet consistent is met eerdere modellen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?