Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wetenschappelijk nieuws in kleine doses

Wetenschappelijk nieuws in kleine doses

Een paar milligram van al het wetenschappelijke nieuws van de week.

Geplaatst om 6:00 AM

Mathieu Perrault

Mathieu Perrault
Journalistiek

De terugkeer van de Tasmaanse tijger

Het Amerikaanse “extinction control”-bedrijf, Colossal Biosciences, kondigde half augustus aan dat het werkte aan de Tasmaanse tijger, of Tasmaanse tijger. Het is een buideldier ter grootte van een hond die 2000 jaar geleden uit Australië verdween, maar overleefde in Tasmanië. Europese kolonisten, die geloofden dat het hun kippen en schapen aanviel, vernietigden het. De laatste persoon stierf in 1936 in een dierentuin in Tasmanië. Colossal Biosciences, opgericht door Harvard-sterbioloog George Church, kondigde vorig jaar een grootschalig revivalproject aan op basis van CRISPR-technologie.

een toets

Afbeelding van de website van NASA

doorzettingsvermogen rover

Welke prestatie heeft de rover bereikt? doorzettingsvermogen op Mars?

Zuurstof wordt geproduceerd uit de atmosfeer. Local Oxygen Resource Utilization Experience (MOXIE) van doorzettingsvermogen Het produceerde tussen februari en december 2021 in 7 cycli 50 gram zuurstof. De productie was ’s nachts net zo goed als overdag, beweert NASA in Wetenschap deze week. MOXIE filtert de atmosfeer van Mars, die voor 95% uit koolstofdioxide bestaat2comprimeert het, verwarmt het tot 800 graden Celsius en onderwerpt het vervolgens aan elektrolyse om koolstof en zuurstof te scheiden van koolstofdioxide.2. MOXIE-technologie is efficiënt genoeg om in een menselijke taak te worden gebruikt.

het nummer

Foto van de website van de Chinese Academie van Wetenschappen

Luchtfoto van een deel van DSRT

3 km

Dit is de omtrek van de in China gebouwde radiotelescoop die bedoeld is om zonnevlammen en zonnevlekken te bestuderen. De diameter van elk van de 313 koepels is 6 meter. Deze zonne-radiotelescoop genaamd Daochen (DSRT) bevindt zich op een plateau in de provincie Sichuan. Het maakt deel uit van Meridian, een groter systeem voor het bestuderen van de ruimteomgeving dat uiteindelijk 300 instrumenten op 31 locaties zal bevatten, zei de Chinese Academie van Wetenschappen in een verklaring in juli. Een andere zonne-radiotelescoop, het Chinese radiospectrum, in aanbouw in Mongolië, maakt deel uit van Meridian.

READ  De Arctische en Antarctische wateren veranderen met hoge snelheid, met risico's voor de rest van de wereld

Megalodon exploits

Foto met dank aan de Universiteit van Zürich

Kunstenaarsshow van megalodon die op een walvisorka jaagt

Megalodon, een gigantische haai van 15 meter die miljoenen jaren geleden over de oceanen heerste, was groter dan eerder werd gedacht, volgens een nieuwe studie van een soortspecialist die aan de Universiteit van Zürich werkt. Vooral Megalodon kan een orka in vijf happen doorslikken. Ze waren ook drie tot vier keer sneller dan moderne haaien, waardoor ze tienduizenden kilometers konden migreren om gebieden te vinden die rijk zijn aan prooien. Megalodon verscheen 26 miljoen jaar geleden en verdween 2,6 miljoen jaar geleden, mogelijk als gevolg van klimaatverandering en de fusie van Amerika. De modelleringsstudie werd gepubliceerd in wetenschappelijke vooruitgang Aan het einde van augustus.

Robots in winkels

Foto van de TELEXISTENCE-website

TX SCARA

De koelkasten van de Japanse supermarktketen FamilyMart worden sinds deze zomer gevuld door robots. FamilyMart heeft een samenwerking aangekondigd met roboticabedrijf Telexasting om een ​​TX SCARA-robot (Selective Assembly and Compliance Robotic Arm) te testen in 300 gemakswinkels in Tokio. Van TX SCARA wordt verwacht dat het 98% van de tijd onafhankelijk zal opereren, waardoor het tekort aan arbeidskrachten wordt verlicht. Als de test slaagt, worden de overige 16.000 kleine FamilyMart-winkels uitgerust met het TX SCARA-systeem, dat Telexasting in de VS wil implementeren.