Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Solar Orbiter-sonde zal vanavond Venus grazen en profiteren van zijn stuiterende zwaartekracht

Als de Artemis 1-missie wordt uitgesteld, dan is zaterdag 3 september 2022 nog steeds interessant voor wie met het hoofd in de sterren staat. In feite, om 3:26 uur Franse tijd, de sonde baan om de zon Je zult Venus grazen en erover vliegen voor een afstand van iets meer dan 6000 km.

Deze flyby stelt de sonde in staat om een ​​paar snapshots te maken, maar ook om de zwaartekracht van de tweede planeet die het dichtst bij de zon staat te gebruiken om het momentum te herwinnen en de hoek aan te passen.

Door Venus te omzeilen, maakt de zonne-orbiter gebruik van wat een zwaartekrachthulp wordt genoemd: de zwaartekracht van de planeet zal de sonde bombarderen en de hoek corrigeren om terug te keren naar de zon. Dit alles zonder dat u brandstof hoeft te gebruiken!

Sinds de lancering in 2020 heeft de Solar Orbiter Venus al twee keer en de aarde één keer gebruikt om de zwaartekracht te ondersteunen. Het moet negen keer over Venus vliegen tijdens zijn wetenschappelijke missie, die tussen de vijf en negen jaar zou moeten duren.

De sonde, die het resultaat is van een samenwerking tussen de European Space Agency en NASA, is al naar de aarde gestuurd Uitzonderlijke gegevens en foto’s.

De zon vanuit alle hoeken

Dit zwaartekrachthulpmiddel maakt het mogelijk om de hoek aan te passen waaronder de 1.800 kg wegende sonde over onze ster vliegt, waardoor tussen 2025 en 2030 zijn polen kunnen worden bestudeerd, buiten het zicht van de aarde.

Aan de andere kant zou het niet gaan om tegen de zon in te gaan. Op het dichtstbijzijnde punt bevindt de zonne-orbiter zich “slechts” 42 miljoen kilometer van het oppervlak. Voorzien van een thermische beveiliging die bestand is tegen een temperatuur van 655 graden Celsius. Op 26 maart 2022 vloog de sonde met een snelheid van 48 miljoen km over de ster en werd naar de aarde gestuurd De meest nauwkeurige foto’s van de zon ooit gemaakt.

READ  Indrukwekkend uitvalpercentage in psychologie aan UCLouvain, slechts vijf eerstejaarsstudenten geslaagd

Na een verfrissing vannacht dankzij Venus, zal de in een baan om de aarde draaiende zonnemodule opnieuw in de richting van de zon vliegen, die er in oktober een flinke afstand boven zal vliegen.