Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde pandemie-update

Geplaatst op maandag 06 sep 2021 om 14:36

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Opheffingsbeperkingen in Manilla –

Maandag maakten de Filippijnse autoriteiten bekend dat de opsluiting in Manilla deze week wordt opgeheven en vervangen door lokale maatregelen.

Het vergemakkelijken van kapitaalcontroles, de echte economische long van het land, zou met name bedrijven in staat moeten stellen te heropenen.

– Nieuw-Zeeland: de volgende demontage –


Maandag kondigde premier Jacinda Ardern aan dat Nieuw-Zeeland deze week een einde zou maken aan de nationale insluiting van de archipel, waarbij hij specificeerde dat het op zijn plaats zou blijven in Auckland, de grote stad op het Noordereiland waar de Delta-variant voor het eerst verscheen medio augustus.

In de nacht van dinsdag op woensdag kunnen ongeveer drie miljoen Nieuw-Zeelanders weer naar buiten en gaan de scholen donderdag weer open, voor het eerst in drie weken, zo vertelde mevrouw Ardern.

– Frankrijk: korting op de gezondheidskaart in winkelcentra –

In Frankrijk is een gezondheidsvergunning vanaf woensdag niet verplicht bij de ingang van departementale winkelcentra waar het besmettingspercentage met het coronavirus in de loop van een week onder de drempel van 200 per 100.000 inwoners is gebleven.

Er zijn nog steeds uitzonderingen, in 64 winkelcentra met een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter, verdeeld over negen secties.

– Nieuw-Caledonië hervormt zichzelf –

Verzwaarde opsluiting van 15 dagen begint dinsdag in Nieuw-Caledonië, waar maandag drie inheemse gevallen van Covid-19 werden ontdekt, terwijl de Franse archipel tot nu toe van de ziekte is gehouden.

READ  Voormalige gouverneur van New York beschuldigd van seksuele intimidatie verliest Emmy Award

Het dragen van een mondkapje buitenshuis wordt verplicht. Scholen, hogescholen, middelbare scholen en universiteiten zullen geen studenten meer verwelkomen. Externe verbindingen en luchtverbindingen tussen eilanden zijn tot nader order opgeschort, met uitzondering van medisch personeel.

– Italië: levensverwachting daalt –

Maandag maakte het Nationaal Instituut voor de Statistiek (Istat) in Italië bekend dat Covid-19 de levensverwachting met 1,2 jaar verminderde in 2020 en met meer dan vier jaar in enkele van de zwaarst getroffen provincies.

In 2020 was de levensverwachting bij geboorte 82 jaar: 79,7 jaar voor mannen en 84,4 jaar voor vrouwen, vergeleken met 81 jaar en 85,3 jaar in 2019.


De verschillen zijn aanzienlijk, afhankelijk van de regio. In het noorden, in de provincies Bergamo en Cremona, de zwaarste van Italië, verloren mannen respectievelijk 4,3 en 4,5 jaar aan levensverwachting en vrouwen 3,2 en 2,9 jaar.

– Meer dan 4,56 miljoen doden –

De COVID-19-pandemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd ten minste 4.565.622 mensen gedood, volgens een rapport dat maandag om 10.00 uur GMT door AFP uit officiële bronnen is vrijgegeven.

De Verenigde Staten is het land met het hoogste aantal doden (648.472), vóór Brazilië (583.628), India (440.752), Mexico (263.140) en Peru (198488).

De Wereldgezondheidsorganisatie schat, rekening houdend met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, dat het epidemische tol twee tot drie keer hoger zou kunnen zijn dan berekend op basis van de officiële cijfers.