Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw-Caledonië reconstrueert zichzelf nadat er drie gevallen zijn ontdekt

De strikte tweewekelijkse opsluiting begint dinsdag om 12.00 uur in Nieuw-Caledonië, waar drie inheemse gevallen van Covid-19 werden ontdekt, op maandag 6 september. Tot op heden is de archipel beschermd tegen ziekten.

Drie gevallen gedetecteerd “Geografisch ver” En “Niet verbonden” Het regeringshoofd, Louis Mapu (een separatist), en de Hoge Commissaris van de Republiek Nieuw-Caledonië, Patrice Faure, leidden de beslissing.

Lees ook Covid-19: In Nieuw-Caledonië is vaccinatie verplicht voor alle volwassenen, inclusief toeristen

luchtvering aansluitingen

Het dragen van een mondkapje buitenshuis wordt verplicht. Scholen, hogescholen, middelbare scholen en universiteiten zullen geen studenten meer verwelkomen. Externe en interne luchtverbindingen zijn tot nader order opgeschort, met uitzondering van medisch personeel. De economische activiteit van bedrijven die het publiek niet verwelkomen, zoals de activiteit van eerste levensbehoeften, kan doorgaan.

Woon-werkverkeer, reizen voor medisch advies, noodzakelijke aankopen en lichamelijke activiteit zijn toegestaan ​​binnen een uur per dag en binnen een straal van een kilometer.

“Het virus verspreidt zich en op dit moment zijn mogelijk tientallen Caledoniërs besmet”De heer Mapu waarschuwde, terwijl hij de bewoners aanspoorde om niet in paniek te raken. insluiting ‘We moeten het mogelijk maken om de overdracht van het virus te doorbreken’, hij stond erop. “Beperking wordt de regel; vrijheid de uitzondering”Van zijn kant heeft de Hoge Commissaris aangekondigd dat de controles voor het dragen van de muilkorf en de redenen voor verplaatsing vanaf dinsdag zullen beginnen.

Angst om het gezondheidssysteem te verzadigen

Dit scenario van de introductie van het virus was zeer beangstigend voor de autoriteiten, die vrezen voor een zeer snelle verzadiging van het gezondheidssysteem, waarbij slechts 30% van de bevolking wordt gevaccineerd en het gebrek aan medisch personeel huilt. De angst die de autoriteiten ertoe bracht om afgelopen weekend een vaccinatieplicht voor alle volwassenen in te voeren, een maatregel die maandag van kracht werd.

READ  Op NAVO-top wil Biden aandringen op dreigementen van Rusland, China en Macron om te ontwapenen

Het belangrijkste ziekenhuis in de archipel lanceerde zijn witte plan. Bij de ingang van het gebouw werd een tent opgezet om triage van patiënten mogelijk te maken. “Nationale solidariteit zal worden doorgevoerd en waar nodig zal versterking worden gevraagd.”Meneer Fore stelde hem gerust. Sinds het begin van de Covid-19-epidemie heeft Nieuw-Caledonië slechts 139 gevallen en geen doden geregistreerd.

Sinds maart 2020 en de eerste opsluiting van het eiland, is de toegang tot het grondgebied zeer beperkt en moeten aankomsten een strikte quarantaine van twee weken ondergaan met gastheren die door de regering worden vereist.

De wereld met AFP