Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Piekhospitalisaties zijn voorbij’ in Guadeloupe

‘Piek van behandeling in ziekenhuis voorbij na opsluiting’ Opgericht in Guadeloupe om de epidemie van Covid-19 te bestrijden, kondigde maandag 6 september aan Agence France-Presse (AFP), de medisch directeur van crises in het universitaire ziekenhuis van het eiland, Bruno Garg, die niettemin waarschuwt: “Het virus is er nog steeds.”

“We moeten nu heel alert zijn op wat er gaat gebeuren op 19 september, met het einde van de opsluiting en de start van het schooljaar, want het virus is er nog steeds en het gevaar is dat het opnieuw begint”, tot voorzichtigheid.

De autoriteiten benadrukten dit ook in hun update van maandag “De situatie verbetert[ait] bot [que] Virustank [était] Het is nog steeds erg belangrijk nu het schooljaar begint.”, voornamelijk gepland voor de afstandsbediening op 13 september.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Onderwijs: In West-Indië, de angst voor een “hybride” die terugkeert naar school, tussen afstand en “momenten van confrontatie”

Zestien mensen zijn sinds vrijdag overleden en geen van hen is ingeënt

Maandagochtend lagen 68 mensen – waaronder 59 patiënten met Covid 19 – op de intensive care, terwijl de wijk in totaal telt. 98 intensive care-bedden En 36 bedden voor intensive careVolgens een persbericht van het regionale gezondheidsagentschap (ARS) en de provincie.

Vijftien patiënten die Covid-19 hebben opgelopen liggen maandag nog in het ziekenhuis Bij de medische diensten van Sint-Maarten en Sint-Barthélemy, met een overweldigende meerderheid ‘Niet geïmmuniseerd of ernstig immuungecompromitteerd’Volgens dezelfde bron. Anderzijds, 8 tot 10 patiënten Dinsdag zouden ze geëvacueerd moeten worden naar Frankrijk.

READ  "Ik ga niet tegen je liegen, het zal geen geweldige heropeningsavond worden, het zal geleidelijk verlopen", waarschuwt Gabriel Atal.

Deze daling van de ziekenhuisdruk, die nog steeds bestaat ” sterk “, na een daling van het aantal blessures eind augustus. Na het bereiken van een piek van 1.000 positieve gevallen per dag, heeft de archipel, die sinds begin augustus beperkt is, nu meer dan 200 dagelijkse gevallen, met een incidentie van 432,2 per 100.000 inwoners.

“We moeten samen verder op deze weg om zo snel mogelijk weer verbinding te maken met de indicatoren onder de alarmdrempels”, Onderstreep de ARS en onderhoud. Autoriteiten zeiden dat er sinds vrijdag 16 nieuwe sterfgevallen zijn geteld, van mensen van 36 tot 97 jaar, van wie geen van allen was gevaccineerd.

Onze selectie van artikelen over Covid-19-vaccins

De wereld met AFP