Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna 1.500 NGO’s, waaronder Greenpeace en Oxfam, roepen op tot uitstel van COP26 over het klimaat vanwege de Covid-19-pandemie.

Geconfronteerd met slechte vaccinatie in arme landen tegen Covid-19, investeerden NGO’s op dinsdag 7 september in klimaatkwesties om de VN-klimaatconferentie COP26 uit te stellen. ze kunnen ” onmogelijk “ Ontmoeting “eerlijk en inclusief” In Glasgow (Schotland), in november.

“Met nog maar twee maanden te gaan, is het duidelijk dat een veilige, inclusieve en eerlijke wereldwijde conferentie onmogelijk is, gezien het falen om toegang tot vaccins voor duizenden mensen in de wereld te ondersteunen. Arme landen, hoge reis- en verblijfkosten en onzekerheid over de evolutie van de Covid-19-epidemie”, schrijven Climate Action Network, dat ongeveer 1.500 NGO’s omvat Waaronder Greenpeace, WWF, Action Aid, Oxfam en Amnesty International.

Lees ook Vijftig internationale leiders hebben opgeroepen tot versnelde aanpassing aan klimaatverandering

“Het persoonlijk hebben van de COP begin november zou uitgesloten zijn de facto Veel afgevaardigden zijn afkomstig van regeringen, maatschappelijke activisten en journalisten, vooral uit landen in het Zuiden, van wie velen inrode Lijst Coronavirusziekte uit het Verenigd Koninkrijk”, de organisaties blijven persbericht. Ze betreuren dit “uitsluiten” In discussies over onderwerpen die van het grootste belang zijn voor de toekomst van de mensheid, in het bijzonder voor de armste landen, in de frontlinie tegen de opwarming van de aarde.

“Deze oproep tot uitstel van COP26 betekent op geen enkele manier een uitstel van dringende klimaatactie of een boycot van klimaatdebatten.”, definieert de groep.

‘Klimaatverandering gaat niet op vakantie’

Eind juni hebben de Britse regering, die verantwoordelijk is voor deze COP26, die van 31 oktober tot 12 november duizenden mensen zal verzamelen, en de Verenigde Naties aangekondigd dat zij de toegang tot vaccinatie tegen Covid-19 zal vergemakkelijken voor deelnemers die willen doen. . Maar op dit moment is de vaccinatiecampagne nog niet begonnen.

READ  Rusland classificeert de Verenigde Staten en Tsjechië als "onvriendelijk"
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Klimaatcrisis: ‘Dringende noodzaak is om een ​​cirkel van vertrouwen te creëren’

De Britse regering zei dinsdag dat iedereen die het aanvraagt ​​- zonder het aantal te specificeren – hun eerste dosis zou krijgen. ” deze week “en dat met een vertraging van vier weken tussen de twee doses, de afgevaardigden aan het begin van de conferentie zouden worden gevaccineerd.

“COP26 is al een jaar uitgesteld en we weten dat klimaatverandering geen vakantie neemt”COP26-president Alok Sharma merkte op. “de afgelopen dagen Verslag van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering [groupe d’experts intergouvernemental sur l’évolution du climat de l’ONU] Het benadrukt waarom COP26 in november moet worden gehouden, om wereldleiders in staat te stellen samen te komen en cruciale toezeggingen te doen om de klimaatverandering aan te pakken.”Hij voegde eraan toe en verzekerde dat iedereen aan het werk is “onvermoeibaar” Zodat een vergadering voor iedereen toegankelijk is.

Terwijl afgevaardigden van landen die in het rood zijn geclassificeerd vanwege het zware verkeer van SARS-CoV-2 tien dagen in quarantaine moeten doorbrengen als ze niet zijn gevaccineerd, en vijf dagen als ze dat wel zijn, heeft de Britse regering dinsdag met name aangekondigd dat er geld wordt vrijgemaakt voor hotelovernachtingen in het kader van deze steengroeven.

Lees ook De biodiversiteit van de planeet wordt bedreigd, hoe kan de World Conservation Conference helpen?

De wereld met AFP