Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Talibanleider roept nieuwe regering op om islamitische wet te implementeren

“Ik verzeker al onze burgers dat de heersers hard zullen werken om de islamitische regels en de islamitische wet in het land te handhaven”, zei hij.

De hoogste leider van de Taliban, Hebatullah Akhundzada, wiens openlijke interventies schaars zijn, riep dinsdag de nieuwe Afghaanse regering op zich te houden aan de islamitische wet, in zijn eerste boodschap sinds de islamisten meer dan drie weken geleden aan de macht kwamen.

“Ik verzeker al onze medeburgers dat de heersers hard zullen werken om de islamitische regels en de islamitische wet in het land te handhaven”, zei Hebatullah Akhundzada in een Engelstalige verklaring.

De Taliban-leider, die al heel lang niet meer in het openbaar is gezien, voegt eraan toe dat de nieuwe regering zal zorgen voor “duurzame vrede, welvaart en ontwikkeling” in het land.

“Sterke en effectieve maatregelen om mensenrechten te beschermen”

Hij drong er bij zijn landgenoten op aan het land niet te verlaten en benadrukte dat het Taliban-regime “met niemand een probleem heeft”, terwijl de afgelopen weken meer dan 120.000 Afghanen zijn verbannen uit angst voor de Taliban.

Hij zei ook in zijn lange boodschap dat hij “sterke en gezonde betrekkingen met de buurlanden van Afghanistan en alle andere landen” wenste, en benadrukte dat zijn regime “sterke en effectieve maatregelen zou nemen om de mensenrechten te beschermen”. De Taliban wachten met spanning op de kwestie, na een periode van heerschappij die wordt gekenmerkt door herhaalde wreedheden tegen vrouwen.

Hij benadrukte het belang van onderwijs “als een van de basisbehoeften van het land”, en benadrukte dat zijn regering zal werken aan de ontwikkeling ervan. Tot slot benadrukt hij dat “alle buitenlandse diplomaten, ambassades, consulaten, organisaties, humanitaire hulpverleners en buitenlandse investeerders geen enkel probleem zullen ondervinden” in het land.

Hebatullah Akhundzadeh werd in mei 2016 aangesteld als hoofd van de Taliban en was tot dan toe onbekend bij het grote publiek, en was meer betrokken bij juridische en religieuze kwesties dan bij militaire manoeuvres. Tijdens islamitische feestdagen worden slechts enkele jaarlijkse berichten uitgezonden. Na lange tijd te hebben gezwegen over zijn verblijfplaats, gaf zijn beweging eind augustus aan dat hij “vanaf het begin” in Kandahar (een stad in het zuiden van het land) had gewoond en dat hij binnenkort “in het openbaar” zou verschijnen. .

READ  Vervuilingsgevallen nemen toe, nieuwe beperkingen zijn van kracht