Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 17 mensen overleden in ziekenhuis

Terwijl het land al zwaar is getroffen door de passage vanorkaan IdaEen nieuw drama ontstond op deze dag. Minstens 17 patiënten zijn overleden in een ziekenhuis in de centraal-Mexicaanse staat Hidalgo
overstroming Dinsdag zei de Mexicaanse regering dat het was veroorzaakt door hevige regenval.

“De regen van gisteren in Hidalgo zorgde ervoor dat de rivier de Tula overstroomde, waardoor het openbare ziekenhuis onder water kwam te staan ​​en 17 patiënten omkwamen”, zei de regering in een bericht op Twitter.

Grote delen van Mexico werden vooral op maandag getroffen door hevige regen. De regen zorgde ervoor dat sommige rivieren overstroomden.

In de brief, vergezeld van een video, legt Zoe Robledo, directeur-generaal van de Mexicaanse ziektekostenverzekering (IMSS), die het ziekenhuisslachtoffer van deze overstromingen leidt, uit dat 56 patiënten in het ziekenhuis werden opgenomen en dat het binnen enkele minuten overstroomde . , die zijn werk in gevaar brengt.

“Toen de elektriciteit in de gemeente (Tula) uitviel, werd de zuurstof stopgezet” tegen de patiënten, zei mevrouw Robledo, en legde uit dat 40 patiënten het overleefden.

Volgens berichten in de media hebben patiënten met COVID-19Hij was een van de slachtoffers die ademhalingshulp kregen.

Op foto’s die door lokale media zijn gepubliceerd, is te zien hoe het ziekenhuis zinkt en hoe de medische staf brancards over het water vervoert.

De autoriteiten zeiden dat de overlevende patiënten naar andere ziekenhuizen in het gebied werden gestuurd.

READ  "Het is duidelijk dat het tijd is om koste wat kost te dumpen."