Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vind antwoorden op uw vragen

Veel zeer fundamentele vragen!

Een snelle snelkoppeling kan iemand doen denken dat het virus evolueert naar een lagere virulentie, want als het zijn gastheer doodt, zal het niet meer verzenden. Maar virussen die verantwoordelijk zijn voor ziekten zoals aids en griep bewijzen het tegenovergestelde. Voor SARS-CoV-2 gaat dit argument met betrekking tot een mogelijke afname van de virulentie niet op omdat het wordt overgedragen voordat de meest schadelijke effecten op de gastheer optreden. Omgekeerd blijkt het deltavirus virulenter te zijn dan zijn voorgangers.

Een ander onderscheidend kenmerk is de overdracht van infectie, die door te verhogen het niveau terugdringt dat moet worden bereikt voor groepsimmuniteit. Dit brengt sommige specialisten ertoe te zeggen dat deze drempel niet kan worden bereikt, zonder conclusies te trekken over het gebrek aan interesse in vaccinatie, wat elke dag de effectiviteit ervan voor de gevaarlijkste vormen aantoont.

Dit alles om het begin van uw vraag te beantwoorden: Ja, onder de mogelijke ontwikkelingen van het virus kunnen er enkele worden geselecteerd die ervoor zorgen dat dit virus aan de antilichamen ontsnapt. En vaccinatie is een manier om deze selectiedruk te verhogen. Op dit moment is het reservoir van geïnfecteerde mensen nog steeds groot genoeg en is het beter om de beste overdrachten in virale evolutie te behouden. Dit zou bijvoorbeeld verklaren waarom bèta- en gammavariabelen in Frankrijk in de minderheid blijven vóór delta.

David Larosere

READ  Het dodental van de modderstromen is opgelopen tot 15 en er worden nog steeds 14 mensen gezocht