Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vreemdelingen zullen Kabul . verlaten

Tien dagen na het vertrek van de Amerikaanse troepen zullen naar verwachting ongeveer 200 buitenlanders, waaronder Amerikanen, die nog steeds in Afghanistan zijn, op donderdag 9 september vertrekken met een Qatar Airways-vliegtuig dat opstijgt vanaf de luchthaven van Kabul.

Op beelden uitgezonden door de Qatari Al-Jazeera-zender zijn vrouwen en kinderen te zien onder degenen die wachten op evacuatie op de luchthaven van Kabul. “We zijn de Qatarezen erg dankbaar”Een van de passagiers, die een Canadees uniform droeg, vertelde Al Jazeera.

Nieuwe transfer gepland voor vrijdag

Dat zei Al-Mutlaq bin Majid Al-Qahtani, de speciale gezant van Qatar, op het tarmac van de luchthaven van Kabul. “Noem het hoe je wil Chartervlucht of commerciële vlucht Iedereen heeft tickets en instapkaarten.Hij voegde eraan toe dat vrijdag nog een commerciële vlucht zal opstijgen. We hopen dat het leven in Afghanistan normaal wordt. “

Qatar is een belangrijke speler geworden in de Afghaanse crisis. Het organiseerde onderhandelingen die in 2020 werden afgesloten tussen de Verenigde Staten onder Donald Trump en de Taliban, en vervolgens tussen de laatste en de Afghaanse oppositie tegen de afgezette president Ashraf Ghani.

Washington roept de Taliban op om legitimiteit te verwerven

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken waarschuwde woensdag de nieuwe Taliban-regering dat zij dit zou moeten doen “winnen” zijn legitimiteit bij de internationale gemeenschap. Hij verzekerde dat de Verenigde Staten “Alles wat ze kunnen” evacuatievluchten uit Afghanistan te hervatten. Hij beschuldigde de Taliban er ook van te voorkomen dat vliegtuigen opstijgen omdat sommige passagiers geen legale reisdocumenten hadden.

READ  De Britse regering wil 20.000 vluchtelingen opnemen

De Verenigde Staten schatten dat er nog steeds 100 Amerikaanse staatsburgers uit Afghanistan worden gesmokkeld, evenals duizenden voormalige Amerikaanse militaire medewerkers die vrezen voor represailles van de Taliban. De Verenigde Staten hebben ongeveer 123.000 mensen geëvacueerd, de meesten van hen Afghanen.

Le Monde met AFP, The Associated Press en Reuters