Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk heeft 100 miljoen euro toegewezen aan het VN-noodplan

Frankrijk zal de Afghanen financieel helpen. Parijs zal € 100 miljoen bijdragen aan het noodplan dat is ontwikkeld door de Verenigde Naties om de humanitaire noodsituatie in het land aan te pakken AfghanistanDe minister van Buitenlandse Zaken kondigde maandag in Genève aan:
Jean-Yves Le Drian.

Nu de Taliban de macht in het land terugkrijgen, is de situatie kritiek geworden voor miljoenen Afghanen, die al getroffen zijn door de ernstige droogte en de gevolgen van de COVID-19-pandemie. volgens’HEM-HAAR-ITBij gebrek aan steun loopt bijna de hele Afghaanse bevolking (97%) het risico volgend jaar onder de armoedegrens te komen, vergeleken met 72% vandaag.

Bijna de helft van de bevolking loopt nu gevaar. Onder hen zijn meer dan 4 miljoen vrouwen en bijna tien miljoen kinderen. “Het is onze verantwoordelijkheid om aan hun kant te staan ​​in deze nieuwe beproeving”, kondigde de Franse minister van Buitenlandse Zaken aan tijdens een ministeriële bijeenkomst op hoog niveau in Genève. De Verenigde Staten van hun kant hebben 64 miljoen dollar toegezegd voor de noodoproep van de Verenigde Naties, die 600 miljoen dollar aan hulp aan humanitaire organisaties in het land dekt.

READ  De Europese Unie zegt dat het "onmogelijk" zal zijn om tegen 31 augustus al het Afghaanse personeel uit Kabul te evacueren