Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Afghanistan: Tegen de boerka verbeelden Afghaanse vrouwen zichzelf in traditionele klederdracht

De jurken zijn kleurrijk en versierd met gouden borduursels die allemaal de Afghaanse cultuur symboliseren. antwoorden op De jurk om te dragen De aan hen opgelegde Afghaanse vrouwen besloten online te protesteren door foto’s van zichzelf te plaatsen in traditionele kleding die de Taliban, die nu aan de macht is, niet langer wilden zien. Een vleugje kleur op de donkere abaya’s en boerka’s die deze hard-line islamisten willen reserveren voor vrouwen met de terugkeer van de islamitische wet. Het contrast is verbluffend. Deze verzetscampagne ontvouwt zich onder de hashtag #DoNotTouchMyClothes (“Raak mijn kleren niet aan”), en wordt meestal vergezeld door twee andere, de eerste die de geschiedenis en tradities van het land oproept, en de tweede die doet denken aan vrouwen geval : #Cultuur van Afghanistan en #Afghaanse vrouwen.

De beweging werd op 12 september gelanceerd door Dr. Bahar Jalali, historicus en universiteitsprofessor, uit de Verenigde Staten. Op die dag plaatste ze een foto op Twitter van haar in traditionele kleding en drong ze er bij Afghaanse vrouwen op aan hun foto’s te delen om het “ware gezicht van Afghanistan” te laten zien. Dit initiatief krijgt zeer snel een vervolg. Ze dringt op sociale media aan: “Ik wilde de wereld vertellen dat de kleding die ik in de media zag niet onze cultuur is, ze zijn niet onze identiteit.” Dit laatste verwijst naar een (stille) demonstratie van vrouwen die op 11 september werd georganiseerd door Taliban. Ze zien er allemaal uit als gezichtsloze zwarte schaduwen. De bijeenkomst vond plaats in Universiteit in Kabul Ze waren verantwoordelijk voor het betuigen van hun steun voor het concept religie, en meer in het algemeen voor alle ideologieën die door de nieuwe meesters van Afghanistan werden gepromoot. De leraar wordt niet bedrogen…

READ  Duitsland classificeert Groot-Brittannië als een "bloeiende regio"

Elke regio van Afghanistan heeft zijn eigen traditionele kleding, maar ondanks de diversiteit hebben ze allemaal één ding gemeen: veelheid aan kleuren. “Afghaanse meisjes dragen geen Arabische hoofddoek…Bedankt @RoxanaBahar1 dat je me de moed hebt gegeven om op te staan ​​en mijn cultuur te laten zien”, getuigt een deelnemer aan deze online campagne. Mijn rijke historische Afghaanse cultuur is de cultuur van kleur en schoonheid. Bedankt @RoxanaBahar1 voor het aanmoedigen van ons om de wereld hieraan te herinneren: “Iemand raakt opgewonden. Sommigen vroegen zich echter af voordat ze zich bij de beweging aansloten. niet meer vrij Ons volk wordt afgeslacht, maar zo houden we onze tradities levend.! ‘, heb ik uiteindelijk gekozen voor Eleha die in het VK woont.