Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

New York Mafia, het hoofd van de tachtig gearresteerden

Een Amerikaanse rechterlijke macht heeft dinsdag 14 vermoedelijke New Yorkse maffialeden, waaronder zijn oude baas en tachtigjarige luitenant, aangeklaagd voor het infiltreren van een syndicaat zoals het was op het hoogtepunt van de maffia, die ondanks haar kwetsbaarheid actief blijft. “Alles in dit onderzoek toont aan dat de geschiedenis zich herhaalt. De ingewanden van New Yorkse misdaadfamilies zijn springlevend”, FBI-functionaris in New York, Michael Driscoll, zei in een verklaring van de gerechtelijke autoriteiten, na het harde optreden.

Van de 14 beklaagden, van wie er 13 daadwerkelijk zijn gearresteerd in New York en New Jersey, kwalificeerden Andrew “Mush” Russo, 87, en “Benji” Castellazo, 83, zich respectievelijk als “chief chief” en eerste luitenant binnen Colombo, een van de de Vijf Grote Families Voor de Italiaans-Amerikaanse maffia in het noordoosten van de Verenigde Staten, samen met Bonanno, Gambino, Genovese en Luchese.

De twee mannen, die dinsdag voor de federale rechtbank van Brooklyn moesten verschijnen om te beslissen over hun aanhouding, hadden al in 2012 bij andere leden van hun criminele organisatie gepleit voor afpersing en illegaal wedden. Andrew Russo, die al zeven keer was veroordeeld, werd in 2013 vrijgelaten uit de gevangenis. Deze keer beschuldigde het federale parket van Brooklyn de Colombo-familieleden van meerdere misdaden, waaronder afpersing en afpersing, terwijl ze probeerden te infiltreren en de controle over te nemen over een in Queens gevestigde vakbond, inclusief het in handen krijgen van het ziekenfonds.

“Ik zou hem voor de ogen van zijn vrouw en kinderen op de grond zetten (…) ik zou een kogel voor zijn vrouw en kinderen neerschieten”, Met name op 21 juni zei een van de beklaagden in een door de rechtbanken onderschept gesprek over een jarenlang gechanteerd lid van deze vakbond. De New Yorkse maffia heeft de afgelopen jaren verschillende zware klappen te verduren gehad, tussen arrestaties, broederstrijd en concurrentie van andere criminele organisaties, maar haar clans zijn nog steeds actief. Op 14 maart 2019 werd de Gambino-clanleider Francesco “Frank” Calle vermoord voor zijn huis op Staten Island, New York.

READ  AstraZeneca heeft zich gericht op juridische stappen van de Europese Commissie vanwege vertragingen in de levering van vaccins