Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom is verplichte vaccinatie van zorgverleners zo’n hoofdpijn in overzeese gebiedsdelen?

primair
Afgelopen augustus kondigde minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, een uitstel aan van de vaccinatieplicht voor zorgverleners in buitenregio’s. Sindsdien hebben veel gezonde spelers meteen aangekondigd dat ze zich aan deze verplichte volgorde zullen houden. In West-Indië is de situatie raadselachtig.

Moet het verplegend personeel in overzeese gebiedsdelen op 15 september hun witte poot laten zien? In West-Indië, dat hard is getroffen door deze vierde golf van Covid-19, wordt de verplichte vaccinatie van zorgverleners een raadsel. Het onderwerp ligt gevoeliger in situ, waar slechts 25-30% van de zorgverleners wordt gevaccineerd.

Lees ook:
Verplichte vaccinatie van zorgverleners: beroepen, straffen … 4 vragen over de procedure die op 15 september van kracht wordt

In het kader van een epidemische uitbraak heeft de minister van Volksgezondheid, Olivier Veran Aankondiging van het uitstel van de vaccinatieverplichting in de overzeese gebiedsdelen, eind augustus vorig jaar. De minister kondigde geen nieuwe deadline aan, in de veronderstelling dat deze vaccinatieplicht pas aan het einde van de vierde vervuilingsgolf zou ingaan.

Is een eerste injectie al verplicht?

Dit was exclusief de draagraket die werd gelanceerd door de administratie van het Universitair Medisch Centrum in Pointe-a-Pitre, in Guadeloupe. In een door de medische commissie van het ziekenhuis ondertekend persbericht wordt verzocht het personeel van de instelling uiterlijk woensdag 15 september de eerste injectie te laten ondergaan. Mantelzorgers hebben tot 15 oktober de tijd om hun vaccinatieschema te voltooien. Vanaf deze datum zal het niet overleggen van het door de werkgever geconstateerde vaccinatiebewijs leiden tot de schorsing zonder wedde van de betrokkene die zijn activiteit niet kan uitoefenen, aldus de ziekenhuisdirectie.

READ  Overlevenden vertellen over hun beproeving in de ondergelopen Chinese metro

Lees ook:
Verplichte vaccinatie van zorgverleners: ‘We willen niet vaccineren, we veranderen van baan’

Ondertussen viert de directeur van het regionale gezondheidsagentschap van Guadeloupe, Valerie Dinnox, haar honderdjarig bestaan. West-Indië is niet het onderwerp van “beperking”, benadrukt de ARS-administratie, die herhaalt haar wens om vaccinaties op te leggen aan zorgverleners: “Wat de minister van Volksgezondheid ons verzekerde, is dat de verplichting van toepassing is op de Antillen. Bij CHU de Guadeloupe, de besluit werd zeer slecht ontvangen: verschillende vakbondsdelegaties riepen op tot een staking.

Lees ook:
Verplichte vaccinatie: politieagenten, leraren… Deze beroepen zijn niet van belang

Van zijn kant schreef het lid van Guadeloupe, Olivier Cerva, de minister van Volksgezondheid om “opheldering te vragen” over de inwerkingtreding van de vaccinatieverplichting voor zorgverleners.

In antwoord op een vraag over de wens van het ministerie van Volksgezondheid om het gewicht van de balans te verlaten: “We vertrekken […] Flexibiliteit bij het implementeren van controles (op conciërgevaccinatie, noot van de redactie) op plaatsen waar dit vanwege de pandemiegolf nodig is. “