Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boris Johnson reconstrueert zijn regering om zijn politieke gezondheid te herstellen

Anderhalf jaar na de ernstige Covid-19-crisis in het VK en zijn veel bekritiseerde vertrek uit Afghanistan, en terwijl de Brexit de aanvoer van het land verstoort, zoekt de premier een tweede wind. Na weken van geruchten besloot de Britse premier Boris Johnson op woensdag 15 september zijn kabinet te herschikken om een ​​regering te vormen “Verenigd team” In het licht van de postpandemie.

Onder de regeringsfiguren die zeiden dat de pers het hoofd van de diplomatie, Dominic Raab, had gedreigd om het hoofd van de diplomatie te ontslaan. De 47-jarige liberaal is bekritiseerd vanwege zijn passiviteit tijdens de Afghaanse crisis, terwijl hij op vakantie op Kreta verbleef toen Kabul half augustus in handen viel van de Taliban. Vervolgens leek hij het leger de schuld te geven van enkele fouten die waren gemaakt tijdens de evacuaties, die werden uitgevoerd zonder duidelijke voorbereiding en de conservatieve rangen woedend maakten.

Hij wordt vervangen door minister van Buitenlandse Handel Liz Truss (46), een figuur die populair is bij de conservatieve basis, in deze strategische positie, Het Verenigd Koninkrijk wil zijn positie op het internationale toneel versterken na het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De heer Raab werd minister van Justitie met de titel vice-premier, een functie die hij de facto tot dan toe bekleedde, aangezien hij de regering leidde in het voorjaar van 2020 toen de heer Johnson, die Covid-19 heeft, in het ziekenhuis werd opgenomen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Afghanistan: Brits ministerie van Buitenlandse Zaken onder vuur van critici

Minister van Onderwijs, Gavin Williamson, verlaat de regering zoals verwacht door zijn omgang met schoolsluitingen tijdens de sluitingen en het falen van het examen dat daarop volgde, samen met Justitie Robert Buckland en Huisvesting Robert Jenrick.

READ  De burgemeester van São Paulo, Bruno Covas, sterft op 41-jarige leeftijd aan kanker

Een lieveling van de conservatieve pers, de jonge en populaire minister van Financiën, Rishi Sunak, 41, is bevestigd.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Rishi Sunak, de rijke Brexiter en de nieuwe sterke man in de Britse economie

De minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, werd echter, vanwege haar onvermogen om de komst van immigranten via het Kanaal te beperken, ook bevestigd in haar taken als minister van Defensie, Ben Wallace.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Priti Patel, “De ijzeren dame” door Boris Johnson.

Het stoelendansspel komt tot uiting in de promotie van de huidige minister van Buitenlandse Zaken die verantwoordelijk is voor vaccinatie tegen Covid-19, Nadim Zahawi, aangesteld in het onderwijs na het succes van de Britse vaccinatiecampagne. Nadine Dorries zoekt naar cultuur, een gevoelige situatie in een tijd waarin de regering de BBC wil hervormen en Channel 4 wil privatiseren.

Conservatieve populariteit neemt af

Downing Street introduceerde de herschikking van het kabinet als een manier “Creëer een sterk, verenigd team om beter terug te bouwen na de pandemie”, Met “Het doel is om het hele land te verenigen en het niveau te verhogen”. De aankondiging komt op een cruciaal moment voor de 57-jarige premier, die in de zomer van 2019 aantrad en in december 2019 grotendeels de parlementsverkiezingen won met een belofte om de Brexit waar te maken, en in 2016 stemde. einde.

Een recente YouGov-enquête toonde een daling in de populariteit van conservatieven (tot 33%), voor het eerst sinds het begin van het jaar overtroffen door Labour (35%). De regering dringt er met name op aan om een ​​verhoging van de socialezekerheidsbijdragen aan te kondigen om het door de Covid-19-epidemie ten val gebrachte volksgezondheidssysteem te redden en de afhankelijke sector te hervormen. Dit verhoogt het belastingniveau tot het hoogste niveau sinds het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog, ondanks de belofte van een conservatieve verkiezing om de belastingen niet te verhogen.

READ  Vooronderzoek naar verduistering van publieke middelen bij Stadhuis Fortاعة

De wereld met AFP