Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde pandemie-update

Geplaatst op woensdag 26 mei 2021 om 8:10 uur

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Er zijn nog maar een paar vaccins besmet –

Een op dinsdag gepubliceerde studie van de Amerikaanse overheid toonde aan dat ongeveer 0,01% van de mensen die tussen januari en april volledig tegen Covid-19 waren gevaccineerd, het virus opliepen, wat de hoge werkzaamheid van de vaccins bevestigt.


“Zelfs als de goedgekeurde vaccins zeer effectief waren, waren zeldzame gevallen van besmetting te verwachten”, vooral voordat de immuniteit van de bevolking een niveau bereikte dat voldoende was om overdracht te verminderen “, aldus het rapport van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

– De oorsprong van Covid-19: herleven van de Chinese laboratoriumtheorie –

Lang genegeerd door de meeste experts en uiterst onwaarschijnlijk, zo niet vergezocht geacht, is de theorie van laboratoriumongevallen om de oorsprong van Covid-19 te verklaren de afgelopen weken tot bloei gekomen in de Amerikaanse controverse over de hele wereld.

“Een jaar geleden was de steun voor de natuurlijke oorsprongshypothese logisch omdat dit het meest waarschijnlijke scenario was”, zei Scott Gottlieb op CNBC.

Maar de zogenaamde “tussengastheer”, dat wil zeggen het dier waarvan het virus op de mens wordt overgedragen, is nog niet ontdekt.

Verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben dinsdag de Wereldgezondheidsorganisatie opgeroepen om de oorsprong van Covid-19 verder te bestuderen.

– Moderna-vaccin dat effectief is bij adolescenten –

READ  In Canada heeft premier Justin Trudeau opgeroepen tot vervroegde verkiezingen

Het Amerikaanse bedrijf Moderna kondigde dinsdag aan dat zijn vaccin tegen Covid-19 “zeer effectief” was bij adolescenten tussen de 12 en 17 jaar, volgens de volledige resultaten van klinische onderzoeken.


Ze is van plan om “begin juni” toestemming te vragen om haar vaccin voor deze leeftijdsgroep te gebruiken.

– Meer dan 450.000 doden in Brazilië –

Brazilië heeft dinsdag de drempel van 450.000 Covid-19-sterfgevallen overschreden, volgens het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid, en epidemiologen vrezen dat er een derde infectiegolf zal plaatsvinden.

In totaal zijn er 452.031 sterfgevallen geregistreerd sinds maart 2020, waarvan 2.173 in de afgelopen 24 uur. Officiële cijfers worden volgens specialisten grotendeels onderschat.

Dit land met 212 miljoen inwoners, het op één na meest getroffen land ter wereld na de Verenigde Staten, heeft ook 16 miljoen bevestigde gevallen, waaronder meer dan 73.000 op één dag.

Argentinië: geen beperkingen op internationale sportevenementen –

Argentinië, dat sinds zaterdag negen dagen zwaar wordt bewaakt, kondigde een vrijstelling aan van gezondheidsbeperkingen voor internationale sportevenementen, minder dan drie weken voor de start van de Copa America op zijn grondgebied.

Het administratief besluit voorziet in een uitzondering op het “bewegingsverbod op het nationale grondgebied” en “opleiding voor beroepssporters” in het kader van gezondheidsbeperkingen opgelegd door de overheid.

– Meer dan 3.475 miljoen doden

De epidemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 3,475 miljoen mensen het leven gekost, volgens een rapport dat dinsdagmiddag door Agence France-Presse uit officiële bronnen is opgesteld.


De landen met het hoogste aantal sterfgevallen na de Verenigde Staten (590.906) zijn Brazilië (452.031), India (307.231), Mexico (221.695) en het Verenigd Koninkrijk (127.724).

READ  De afgezette president Ali Bongo is “vrij om naar het buitenland te gaan”, verklaarde de generaal die hem ten val bracht

Deze cijfers, gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, worden over het algemeen onderschat. Het is exclusief de bottom-up beoordelingen die vervolgens zijn uitgevoerd door sommige statistische organisaties.

Door rekening te houden met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, schat de Wereldgezondheidsorganisatie dat de werkelijke tol van de epidemie “twee tot drie keer hoger” is.