Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldkampioenschappen atletiek |  De vierde plaatsen beginnen ons te achtervolgen.

Wereldkampioenschappen atletiek | De vierde plaatsen beginnen ons te achtervolgen.

Ayanna Stivern speelde een belangrijke rol bij de vierde plaats van Canada in de finale van de 4 x 400 meter estafette, het slotevenement van de IAAF Wereldkampioenschappen in Boedapest, Hongarije.


Stiverne, de tweede fakkeldrager van het land, nam het stokje over van Zoe Shearer op de vierde plaats, op de voet gevolgd door de Belgische renner. De 28-jarige stond even op de derde plaats toen ze de Nederlandse Lekke Claver versloeg.

Maar Claver wist terug te keren naar Stiverne om de voorlopige derde plaats te heroveren. En Quebec wist de voorsprong van het land op België, dat op de vijfde plaats stond, nog steeds uit te breiden.

“Ik denk dat ik het heel goed heb gedaan op de 400 meter, maar als ik me afvroeg of ik de juiste strategie had gekozen of dat ik iets meer druk had kunnen zetten. Ik heb er alles aan gedaan zodat mijn teamgenoten zich in de best mogelijke situatie zouden bevinden voorwaarden voor het beëindigen van de race.

“Er was verkeer en het ging heel, heel snel. Het was intens racen op een heel hoog niveau.”

Kira Constantine en Grace Conrad hielden het tempo van Maple Leaf vast op de laatste 200 meter en eindigden op de vierde plaats ter wereld met een tijd van 3:22.42.

Als een prestatie als deze bevredigend is voor Stivern en haar teamgenoten, dan zal het eindklassement nog moeilijker te accepteren zijn, aangezien ze allemaal op het podium willen kunnen komen.

READ  Real Madrid en Juventus - Mercato: Ancelotti dooft de gekke geruchten over Cristiano Ronaldo

“We zijn erg blij met de manier waarop we hebben geracet, het was een van onze beste tijden ooit en de beste van dit jaar. De vierde plaatsen beginnen na ons te komen, wat een moeilijk te accepteren ranglijst is omdat het zo dichtbij is”, legt Stiverne uit. , die aan zijn vijfde wereldkampioenschap in Boedapest deelnam aan de medaille.

Canada verzekerde zich ook van die plek op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio op de 4 x 400 meter estafette, maar eindigde als vijfde op de Wereldkampioenschappen in Eugene, Oregon, in 2022.

In de slotrit leken Stacy-Ann Williams en Jamaica op weg naar de overwinning dankzij hun grote voorsprong op de Britse Nicole Yergin, die tweede werd. De Nederlandse Femke Bol mag echter niet als verslagen worden beschouwd.

Een andere fakkeldrager uit Nederland maakte een verbluffende comeback op de laatste 100 meter door de Jamaicaanse op slechts enkele meters van de finish te verslaan en tegelijkertijd het goud aan haar land te bezorgen.

Jamaica werd tweede (+0,16 seconden) en Groot-Brittannië derde (+0,32 seconden).

Médaillee d’argent at relais 4 x 400 m aux Jeux panaméricains de Lima in 2019, Stiverne ne sera pas de cet évènement cet automne à Santiago, in Chili, preférant se concentrer sur sa préparation for the Jeux Olympiques de Paris of les latents seront grandes van zijn kant.

“Ik wil deze winter aan mijn snelheid werken om steeds sneller te worden. In Parijs zou ik graag de 400 meter individueel en de estafette willen kunnen lopen. Het is bijzonder om deze momenten met mijn teamgenoten te kunnen delen en ik denk dat de Spelen van volgende zomer we zullen enthousiast zijn om naar het podium te gaan”, besluit Ayanna Stivern.

READ  Petrakov Shevchenko volgt op als president van Oekraïne