Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Red Dragons starten maandag aan het EK volleybal in Italië: “Sla de eerste ronde over, dan zien we wedstrijd na wedstrijd”, legt Wout d’Heer uit

De Red Dragons starten maandag aan het EK volleybal in Italië: “Sla de eerste ronde over, dan zien we wedstrijd na wedstrijd”, legt Wout d’Heer uit

Terwijl het UEFA Dameskampioenschap in België en in Paleis 12 doorgaat, zijn de Red Dragons in Italië om het Europees Kampioenschap te lanceren. Een toernooi dat België begint tegen het gastland, de regerend wereld- en Europees kampioen, maar wordt verslagen door Thomas Rousseau, een van de selectieleiders.

Wott Dieher, de Italiaanse kampioen dit seizoen bij Trentino, is teruggekeerd om zich op een niveau voor te bereiden op het EK nadat hij aan intensiteit in de ploeg had gewonnen sinds zijn vertrek naar Italië twee seizoenen geleden. Hij heeft zich nu aangemeld als onderdeel van de Red Dragons. Na de afgelopen weken geblesseerd te zijn geweest, is de 23-jarige centrale middenvelder opnieuw klaar om België zo ver mogelijk te brengen op dit EK. Hij was vorige week in de buurt om de Gele Tijgers aan te moedigen en stond te popelen om de vijandelijkheden tegen de Italianen te beginnen.

wut, wat is de ambitie van de rode draken in de euro?

Het eerste doel is om de eerste ronde te halen in een moeilijke groep met Italië, Duitsland en Servië.. wat naar mijn mening de moeilijkste groep van het toernooi is. Voor ons moeten we er eerst aan denken om in de top vier te eindigen om ons te kwalificeren voor de Ronde van 16. Dan zullen we wedstrijd na wedstrijd zien.”

Italië, wereldkampioenen, thuis spelen… Het is een groot stuk.

Het is duidelijk dat de zaken in Italië ingewikkeld zullen zijn. Daarnaast starten wij met deze korting. Tegen Duitsland en Servië zou er zeker potentieel voor ons moeten zijn als we ons beste niveau bereiken. 100%, we kunnen ze verslaan. We zullen moeten zien hoe we het van dag tot dag doen en analyseren hoe we ze het beste kunnen verslaan, want het zijn twee teams die veel beter zijn dan wij. We weten dat het moeilijk zal zijn. Maar het is duidelijk dat we het moeten proberen.”

READ  Real Madrid rockt met Celtic en bevestigt de eerste plaats in zijn groep / C1 / Gr. E / Real Madrid-Celtic (5-1) / SOFOOT.com

Tweede plaats, denk je er überhaupt over na?

“Het zal zwaar worden. Ons eerste doel is om tegen Estland en Zwitserland te spelen. In deze wedstrijden moeten we eindigen met overwinningen. Dat ligt in ons straatje. Tegen Duitsland en Servië moeten we er alles aan doen om iets te pakken te krijgen. De derde plaats in de groep zal het ons mogelijk maken om tegen Nederland te spelen in de volgende ronde, die we vorige week in een vriendschappelijke wedstrijd tegenkwamen (Noot van de redactie: 3-1 overwinning, 3-2 nederlaag). stuur ons naar een zware wedstrijd. Eigenlijk is het hetzelfde verhaal met de Yellow Tigers (lacht) omdat we misschien tegen Polen moeten spelen. Kortom, we moeten redelijkerwijs mikken op de top vier en hopen allemaal dat de top drie een goedkopere tegenstander hebben de ronde van 16, ook al zijn alle teams sterk op dat niveau.

Begin met Italië, is dat dan een goede zaak?

“Het is duidelijk, ja, hij is echt goed! Bij de meisjes organiseerde Italië ook de openingswedstrijd, en het was prachtig (Noot van de redactie: op de pleinen van Verona). Ik heb gehoord dat onze wedstrijd uitverkocht is. Ik speelde daar al met Trento. Het is geweldig voor meer dan 10.000 mensen. Wat een sfeer zou dat zijn. Maar we weten dat Italië een geweldig volleyballand is. Voor ons is het een geweldige ervaring om deze openingswedstrijd te spelen. We zullen ons zonder druk ontwikkelen, gezien de proporties van onze tegenstanders. Als we verliezen, vindt iedereen dat normaal. We hebben geen enkele druk om maandagavond te presteren.”

READ  Pierre-Emerick Aubameyang, op deze manier de regisseur?

Hoe waren de voorbereidingen na de Golden League?

“Zeer goed, ook al moesten we veel blessures tellen. Het was niet gemakkelijk. En zelfs als sommigen nog niet klaar zijn om aan het toernooi te beginnen, hopen we ze terug te krijgen voor de rest van het evenement. We hebben gespeeld verschillende wedstrijden tegen Spanje, Bulgarije en Nederland. We hebben ervoor gezorgd dat we de lat de afgelopen weken steeds hoger hebben gelegd. “Bulgarije was een groot stuk, heel fysiek. Nu weten we welk niveau we moeten bereiken op het EK.”

Ik heb twee jaar in Italië doorgebracht, schoof op en won de titel van Italiaans kampioen: hoe overleeft dit land volleybal?

“Het is echt gaaf! We zien het verschil met België. Daar, in Trentino, kent iedereen ons. Het is een gevoel als je loopt. Het is echt een geweldig gevoel. Voor mij is het het grootste toernooi ter wereld en ik neem het op tegen de beste spelers ter wereld. Sportief gezien is het een geweldig seizoen geweest.” Ik heb het toernooi goed afgesloten en ik hoop maandag op dezelfde manier aan het nieuwe toernooi te beginnen (lacht).”

de keuze

  • smokkelaars : Stijn Dullst (32 jaar, 1:87, Roeselare), Seppe van Houeijn (22 jaar, 1:98, Menen)
  • Achteruit : Jolan Cox (32 jaar, 1:94 min, MASIC), Ferry Reggers (20 jaar, 2 min 02, Allianz Milano/ETA)
  • Centraal : Wott Dhir (23 jaar oud, 2min 03, Tintino / ETA), Michelle Fransen (20 jaar oud, 2min 02, Achille), Elias Tess (24 jaar oud, 2min 01, Masik).
  • aanvallers : Matthijs Desmet (23 jaar, 1 min 98, Padova/Eta), Sam Derrow (31 jaar, 2 min 03, Zenit Kazan/ Reus), Sibi Ruti (22 jaar, 1 min 90, Roeselare), Rob van de Velde ( 20 jaar), 2m 01, Aalst), Matthijs Verhanmann (34 jaar, 1m 98, Roeselare).
  • libr : Martin Perrin (20 jaar oud, 1:85 min, Macyk); Jelly Rebbins (31 jaar oud, 1:85 min, FREJUS/FRA).
READ  Cristiano Ronaldo heeft de keuze tussen twee teams