Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldkampioenschap voetbal 2022 – Een aanval op alcohol en Qatar beledigt Parijs, de “vuilnisstad”

Aanvankelijk geautoriseerd, werden alcoholische dranken door de FIFA in stadions verboden. Wat zorgde voor een nieuwe controverse over de hele wereld, vooral in sommige Angelsaksische landen. Op het platteland bespraken we de verwoesting die de drank aanrichtte met heel concrete voorbeelden in Parijs.

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwe controverse in Qatar, aangezien het WK 2022 zondag van start gaat. De laatste betrof alcoholgebruik in en rond de acht stadions van de competitie. Als moslimland, en daarom tegen alcohol, lijkt Qatar verzoenend te zijn geweest sinds heldenmoed werd getolereerd. een maatregel om supporters aan te moedigen te komen maar die hield geen stand. De FIFA heeft deze week zelfs aangekondigd dat alcoholische dranken eindelijk worden verboden op verzoek van het gastland, zelfs als ze worden getolereerd in gebieden die zijn aangewezen voor fans. Een beslissing die werd beïnvloed door de hoogste heersende regio’s van het kleine emiraat en niet nalaat controverse te veroorzaken.

Parijs noemde alcohol de stad vernietigend

Deze verandering van gezicht beviel Budweiser, de Amerikaanse brouwer en sponsor van het WK, niet. Dit is ook het geval bij het publiek. Sommigen waren verrast toen de FIFA zich overgaf aan Qatar, terwijl anderen bedroefd waren door het besluit van de partij. Dit was met name het geval in Duitsland en Engeland. Maar in Qatar antwoorden sommigen gemakkelijk dat zonder alcohol het feest gekker en vooral schoner is. In een zeer populaire tweet op sociale media wilde de Qatarese influencer Hamad Lahdan de staat van de stad laten zien na het passeren van alcoholverslaafde supporters.

Europeanen eisen alcohol in stadions. Hier is de staat van hun straten na de wedstrijden Schrijf onder de foto’s. Meerdere kattenbakken en flessen op de stoep. De foto’s tonen een stad die is misvormd door vuil en chaos. Velen hebben echter gemerkt dat de stad die op de foto’s als voorbeeld is genomen altijd Parijs is geweest. De ironie van de Lichtstad en Franse netizens. Sommigen verwelkomden de maatregel dan ook. Voorzorgsmaatregel en nuttig om een ​​te grote diameter te voorkomen “.

READ  Trump-advocaat Rudy Giuliani kan niet repeteren na valse verklaringen