Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De burgemeester neemt het chequeboek en biedt € 30.000 aan degene die een verlaten huis in het stadscentrum wil kopen

De burgemeester neemt het chequeboek en biedt € 30.000 aan degene die een verlaten huis in het stadscentrum wil kopen

eenvoudig
Een klein stadje in Puglia, in het zuidoosten van Italië, biedt € 30.000 aan iedereen die een verlaten huis in het stadscentrum wil kopen. Doelwit ? Het hoofd bieden aan de uittocht van de bevolking door nieuwe bewoners aan te trekken.

Preciscce, de “stad van het groene goud” voor zijn olijven, was een prachtig middeleeuws stadje gebouwd door monniken. Vandaag sterft de stad. Bewoners ontvluchten de steegjes naar de grote steden om kansen te bieden. Bovendien zijn de overgebleven gezinnen niet voldoende om de bevolking met een laag geboortecijfer aan te vullen. Dus besloot de burgemeester het chequeboekje tevoorschijn te halen om nieuwkomers naar dit kleine stadje in Puglia te lokken. Zo biedt hij 30.000 euro aan iedereen die een verlaten huis in het dorp wil kopen.

30.000 euro en belastingvoordeel

“Er staan ​​veel huizen leeg in het stadscentrum dat is gebouwd voor 1991, en we willen graag dat het weer tot leven komt met nieuwe bewoners”, zegt gemeenteraadslid Alfredo Pales tegen CNN. Hier is de vierkante meter al bijzonder laag. De laagste prijzen beginnen vanaf 500 euro per vierkante meter. Degene die een verlaten huis wil kopen om zich bij de 10.000 inwoners van de stad te voegen, krijgt ook een cheque van 30.000 euro.

Zoals de burgemeester uitlegt, is dat laatste doel om de aankoop van een “oud huis in het stadscentrum” te financieren, maar ook om het vervallen gebouw te “moderniseren”. maar dat is niet alles. De gemeente heeft ook een reeks belastingvoordelen en andere bonussen gepland om nieuwe bedrijven en gezinnen in staat te stellen zich te laten zien in de Preciscce. De historische stad zal liefhebbers van dolce vita zeker weten te bekoren.

READ  In Spanje worden stewardessen gedwongen zich uit te kleden in het bijzijn van rekruten