Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Er komt een einde aan de erkenning van mislukking”, klaagt Macky Sall, president van Senegal

Ondanks de gedane toezeggingen zijn de rijke landen, die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vervuiling, terughoudend om de getroffen landen financieel te helpen, tot spijt van het staatshoofd. Macky Sal.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

“Toegeven dat falen bijna voorbij is”Op zaterdag 19 november kondigde de president van de Republiek Senegal, Macky Sall, de voortzetting van moeizame onderhandelingen aan op COP27 in Sharm El-Sheikh (Egypte). “We moesten COP27 verlengen omdat we nog geen afspraken hadden gemaakt tussen de geïndustrialiseerde landen die mede verantwoordelijk zijn voor de vervuiling, en de ontwikkelingslanden, die de grootste slachtoffers zijn.”hij legt uit.

>> COP27: Volg de laatste onderhandelingen live om te proberen tot overeenstemming te komen

“De toezeggingen van Parijs zijn tot nu toe niet nagekomen, vanaf 2020, zoals we weten, moet $ 100 miljard worden betaald aan ontwikkelingslanden om hen in staat te stellen koolstofarm gedrag te garanderen”Volgt de Senegalese president. “Ondanks de toezeggingen is de erkenning van mislukking bijna daar, we wachten nog een paar uur, tot 12.00 uur lokale tijd, om te zien of geïndustrialiseerde landen het eens zijn met de noodzaak om een ​​onmiddellijk mechanisme in te voeren voor verliezen en schade voor landen die lijden van klimaatverandering.”Macky Sall dringt aan.

>> COP27: Wat gebeurt er met de landen en bevolkingsgroepen die door het water worden verzwolgen?

Vrijdag zou er een akkoord worden bereikt tijdens de Global Climate Conference van de Verenigde Naties.

“Laten we hopen dat de paar uur die nog over zijn tot de lockdown het wereldwijde geweten in staat zullen stellen het over te nemen en het nationale egoïsme te verslaan.”

Macky Sall, President van de Republiek Senegal

bij frankinfo

Maar de chef van de Afrikaanse Unie zegt niet dat hij vertrouwen heeft in de toekomst. “Ondanks onze pleidooien, ondanks wat het IPCC heeft gezegd, is er een dialoog voor doven”Hij zegt. “Niet alleen komen de landen die verantwoordelijk zijn voor het vervuilen van de planeet hun toezeggingen niet na, maar ze beginnen ook een discussie over het elimineren van fossiele brandstoffen voor landen die geen andere energiebronnen hebben.”stoort de president van Senegal. “Het zijn de landen die deze energie al twee eeuwen gebruiken die ons vragen onze natuurlijke hulpbronnen op te geven. Het is een dialoog die niet voorbij kan gaan.”Macky Sall protesteert alvorens te concluderen: “Afrika zet zich in en we erkennen dat we inspanningen moeten leveren, maar het Afrikaanse continent is verantwoordelijk voor minder dan 4% van de CO2-uitstoot.”