Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer de dennenboom ruzie veroorzaakt in het Vaticaan

Wanneer de dennenboom ruzie veroorzaakt in het Vaticaan

gepubliceerd

Artikel geschreven door

R. Schapira, L. Pensa, S. Caracciolo – Frankrijk 2

Frankrijk Televisies

Op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan wordt al 40 jaar elk jaar een kerstboom geplaatst. Dit jaar was het proces iets ingewikkelder dan verwacht…

Elk jaar trekt de installatie nieuwsgierige mensen naar het Sint-Pietersplein (Vaticaan). Deze keer veranderde de traditie in controverse. Het begon allemaal in een dorp in Abruzzo (Italië). De door de burgemeester van het Vaticaan gekozen boom stond in een natuurgebied. “Dit is de boom die ze moesten snoeien, deze prachtige zilverspar die 30 meter hoog is en bijna 200 jaar oud is.”zegt Dario Rapino, rechter en milieuactivist.

Snijden stopt bij maximale scherpte

Ondertekend bij de houthakkers, filmde Dario Rapino het tafereel en riep de boswachters bijeen die de kettingzagen tot het uiterste stopten. Het was echt verboden om te snijden de bomen in dit bos. De boom die vandaag op het Sint-Pietersplein staat, is dus niet deze, maar een andere boom die in een kwekerij wordt gekweekt.

READ  Hassan Sheikh Mahmoud werd in de derde ronde tot president gekozen