Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pyongyang hekelt de “betreurenswaardige houding” van de secretaris-generaal van de VN

Pyongyang hekelt de “betreurenswaardige houding” van de secretaris-generaal van de VN

Pyongyang Boos op Antonio Guterres. De minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea bekritiseerde zondag de “betreurenswaardige houding” van de secretaris-generaal van de ROK Verenigde NatiesDat maakte het officiële Central News Agency bekend, dat de recente lancering van een intercontinentale ballistische raket veroordeelde.

“Ik betreur het ten zeerste dat de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een werkelijk betreurenswaardig standpunt inneemt, zich niet bewust van de doelstellingen en principes van het VN-Handvest en zijn eigenlijke missie om onpartijdigheid, objectiviteit en eerlijkheid in alle zaken te handhaven”, zei minister Choe Soon Hui. gezegd. Volgens haar “bewijst dit duidelijk” dat Antonio Guterres “een marionet” is. Verenigde staat “.

Vergadering van de VN-Veiligheidsraad van maandag

De VN-chef belde vrijdag Noord Korea “Onmiddellijk afzien” van elke nieuwe “provocatie” na dit nieuwe schot, opnieuw een beroep doen op Pyongyang om terug te keren naar de onderhandelingstafel. De VN-Veiligheidsraad zei zaterdag dat hij maandag bijeen zou komen om de situatie te bespreken.

Oproep aan het orgaan van de Verenigde Naties om “gepast te reageren”, Europeese Unie Hij hekelde “een gevaarlijke, illegale en onverantwoordelijke daad”. De G7-landen veroordeelden zondag ook de “onverantwoordelijke” lancering van een nieuwe ICBM en drongen er bij de Veiligheidsraad op aan “significante” nieuwe maatregelen te nemen om de tests van Noord-Korea te beëindigen.

Sindsdien hebben de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hun gezamenlijke militaire oefeningen de afgelopen maanden geïntensiveerd Kim Jong-un Ze zei in september dat de nucleaire status van Noord-Korea “onomkeerbaar” was. Met name Seoul en Washington voerden eind oktober en begin november de grootste gezamenlijke luchtoefeningen in hun geschiedenis uit.

READ  Op de foto's, op de foto's. In Chili doden branden minstens 19 mensen en verwoesten ze meer dan 40.000 hectare

Het “zelfverdedigingsbeleid” van Pyongyang

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken benadrukte zondag het Noord-Koreaanse beleid van “zelfverdediging” in een zorgwekkende veiligheidsomgeving in de regio als gevolg van de gevaarlijke militaire samenwerking tussen de Verenigde Staten en zijn gelieerde strijdkrachten. De minister sprak zijn spijt uit en zei: “De secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft Noord-Korea verantwoordelijk gesteld in plaats van de Verenigde Staten.”

Kim Jong Un hield toezicht op de lancering van een intercontinentale ballistische raket, vergezeld van zijn dochter, die hij voor het eerst aan de wereld onthulde, volgens een bericht dat zaterdag door het Koreaanse Central News Agency werd vrijgegeven. De Noord-Koreaanse leider herhaalde ook dat hij zijn toevlucht zou nemen tot de atoombom in het geval van een nucleaire aanval op zijn land.