Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 56 doden en 700 gewonden na een aardbeving met een kracht van 5,6

Minstens 56 doden en 700 gewonden na een aardbeving met een kracht van 5,6

De aardbeving vond plaats op het Indonesische eiland Java. De autoriteiten waarschuwden dat “het aantal doden en gewonden zal stijgen”.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Bij een aardbeving met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter die maandag (21 november) het Indonesische eiland Java trof, zijn minstens 56 mensen omgekomen en honderden gewond geraakt. De aardbeving schudde de wolkenkrabbers in de hoofdstad Jakarta. Volgens de gouverneur van de provincie Java, 56 mensen werden gedood en meer dan 700 raakten gewond..

“Gezien het grote aantal mensen dat nog steeds vastzit, schatten we dat het aantal doden en gewonden zal toenemen.”, hij voegde toe. Het hoofd van de administratie van de stad Cianjur, vlakbij het epicentrum, sprak op televisie over een aanhoudende stroom slachtoffers.

Het ziekenhuis zit zonder stroom

Volgens hem krijgt het Sayang-ziekenhuis geen elektriciteit meer en kunnen artsen de slachtoffers niet meer opereren. Bewoners vervoerden de slachtoffers in pick-ups en motorfietsen naar het ziekenhuis, volgens beelden verkregen door AFP. De lichamen van de doden werden onder een dekzeil voor de instelling geplaatst.

Het epicentrum lag in de buurt van Cianjur, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Jakarta, volgens de US Geological Survey (USGS), die de kracht van de beving aanvankelijk op 5,4 schatte. Er waren geen directe meldingen van gewonden of grote schade in Jakarta, maar in de hoofdstad stormden mensen de gebouwen uit.