Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereld-2022: Turkije sluit zich aan, Rusland verslagen, België en Nederland hebben plezier

België en Nederland waren verheugd om Wit-Rusland (8–0) en Gibraltar (7–0) te ontmoeten op dinsdag op de derde dag van de kwalificatie voor het WK 2022, terwijl Letland (3–3) thuis rondhing. Nederlaag tegen Rusland in Slowakije (2–1).

Montenegro, dat twee overwinningen had op Turkije in groep G, verloor met 1-0 van het Noorwegen van Earling Holland – dat niet scoorde – en zette een uitstekende boekhoudkundige prestatie neer.

In deze groep loopt Turkije eigenlijk voorop, maar nu zijn Nederland, Montenegro en Noorwegen dichtbij.

In Istanbul kreeg Chenol Kunes, die won in Nederland (3–2) en Noorwegen (3–0), een tegenslag op tegen de meest aantrekkelijke ploeg uit Letland, hoewel hij in de eerste twee wedstrijden niet slaagde.

De Turken hebben altijd op voorsprong gestaan ​​met doelpunten van Karaman (2e), Kalhanoklu (33e) en Yilmas vanaf strafschopstip (53), maar de Letten hebben Savalneix (35e), Ultriquis (58e) en Iconix driemaal bedankt. (79ste).

In Heverley had de Spaanse coach Roberto Martinez een geweldige tijd bij het verlies van België tegen Wit-Rusland, met Bastshuai (14e), Vancagen (17e, 89e), Trozard (38e, 76e), Toku (42e), Prentice (49e) 70e) .

De Rode Duivels hebben slechts drie punten voorsprong op Tsjechië, nadat ze in Wales met 1-0 werden verslagen door Daniel James, met een voorzet van Gareth Bale (82e).

Twee spelers werden uitgesloten tijdens de ontmoeting, waarbij de Tsjech Patrick Schick (49e) in de 77e minuut werd weggestuurd voor twee gele kaarten vanwege een botsing met Connor Roberts.

Een punt achter Wales en Wit-Rusland Tsjechië.

– Kroatië passeert Rusland –

In Gibraltar verloor Nederland na een moeilijke start van Perquis (42e), Luke de Jong (55e), Debay (61e, 88e), Vijnaltham (62e), Malen (64e) en Van de Peek (85e). doelen. ​

READ  Nederland moet dringend maatregelen nemen om de opvang van asielzoekers te verbeteren

In groep H verloor Rusland met 2-1 van Slowakije. Screenier (38e) en Mac (74e) scoorden voor de Slowaken, terwijl Mario Fernandez de score voor de Russen verlaagde en plotseling hun groepsleiding verloor aan Kroatië, dat thuis met gemak Malta versloeg (3–0).

Rusland, dat in september Kroatië onderdak bood, wordt nu zelfs vanuit Slowakije bedreigd.

In groep A versloeg Portugal Luxemburg met 3-1 in Ierland (1-0) de dag ervoor.

Gerson Rodriguez, die al scoorde in Dublin, opende de score voor het Groothertogdom, maar de Portugees Diego Jotta (45 + 2), Cristiano Ronaldo (51e, zijn 103e doelpunt voor het nationale team) en Joao Palhinha (80e).

Portugal kwam op voorsprong met Servië, dat ’s middags in Azerbeidzjan met 2-1 won, met een brace voor Alexander Mitrovic (5) voor Brock Yilmas (4).

Bron: AFP