Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welke restaurants krijgen nieuwe sterren?

Welke restaurants krijgen nieuwe sterren?

  • Chef-kok tijd. De winnaars van de Michelingids worden maandag in Straatsburg bekendgemaakt.
  • Met nieuwe sterren? Wie promoveert naar drie macarons? 20 minuten Hij loopt rond de beste tafels.
  • Vorig jaar hadden 627 restaurants minstens één macaron in Frankrijk.

konvooi Michelin Ze vervolgt haar tour in Frankrijk. In navolging van de cognac van vorig jaar is dit keer de prijslijst van de Celebrity Cooking Guide onthuld op Straatsburg. Op een groots feest: 1.500 mensen waren uitgenodigd in het Palace of Music and Congresses in de hoofdstad Elzasser. Onder hen hopen veel chef-koks te vertrekken met extra bitterkoekjes…

A priori werden de Big Losers afgelopen maandag al bekend gemaakt. het maakbedrijf Ik meldde dat ik vijf restaurants had gedowngraded. Onder hen zijn twee triosterren, de beroemde ster van Guy Savoy in Parijs en Christopher Cutansou van Rochelle. Dus voordat we het goede nieuws alleen in de Elzas onthullen? Mogelijk maar niet zeker gezien de geheimzinnigheid rond deze hoge jaarlijkse mis.

“Ze zullen het niet zeggen, maar vaak kleden ze Pierre uit om Paul aan te kleden”, dacht voedselcriticus Jill Podlowski. Hij verwacht, net als de anderen, geen grote veranderingen tussen de 31 weergegeven tafels. maar noemt nog steeds twee mogelijke degradaties: “in het Hôtel du Castellet en in de Clos des sens in Annecy omdat hun leiders vertrokken”.

meedoen 20 minutenHet merk Haut-Savoyard zegt redelijk zelfverzekerd te zijn “omdat Laurent Petit nu al drie jaar op de post is. Zijn opvolgers, voormalig chef-kok en voormalig sommelier, maken deel uit van zijn nalatenschap, maar met een twist”, leggen we uit. In Var is hij ook een thuistalent dat naar nummer één is geduwd, Fabien Ferret, de tweede na Christophe Baque gedurende tien jaar. Zijn de Michelin-inspecteurs overtuigd?

READ  IKEA helpt je beter te slapen met dit koelkussen, perfect voor warme zomernachten! - Tuxbord

“Je valt van je stoel!” »

Ze kunnen er ook voor kiezen om andere chef-koks te promoten die tot nu toe vastzaten in twee macaronringen. De naam komt hier onvermurwbaar, niet alleen omdat hij in de Elzas werkt, maar ook voor Olivier Nasty. “Ik beschouw hem eerst als een nieuwe driesterren”, bevestigt mede-senior Michel Roth, zijn andere verwachtingen weglatend. “In Parijs hebben we het altijd over Jean-François Piège (restaurant Le Grand) en Jérôme Banctel (Le Gabriel). In de provincie zie ik ook Christophe Hay (Fleur de Loire in Blois), wat erg knuffelig is en ik vind het erg leuk. »

Laurent Petit heeft op zijn beurt andere favorieten. David Tautain (in Parijs) omdat hij een grote uniciteit heeft en Michaël Arnoult (Les Moranières) heeft een gekke plek in Jongieux (Savoy), doe het goed, geef niet op. Ik zeg je bij voorbaat dat je met hem van je stoel zult vallen! De chef, die momenteel een nieuw project aan het voorbereiden is, lacht Haute-Marne, het oorspronkelijke gedeelte. En ik geloof ook veel in Christophe Aribert, in Uriage-les-Bains (Esser) die veel vooruitgang heeft geboekt en heeft bereikt wat ik eenvoud noem. Dat is voor mij de definitie van een drie sterren: wanneer zowel de expert als de beginner wow zeggen voor hetzelfde bord. »

Het laatste adres hier en daar gebombardeerd, Villa René Lalique in Wingen-sur-Moder (Bas Rin) geregisseerd door de Oostenrijker Paul Stradner. Mogelijk ontvangt hij maandag een paar van zijn landgenoten in het amfitheater van Straatsburg, aangezien voor het eerst Europese chef-koks zijn uitgenodigd voor het gala. Vorig jaar kregen 627 restaurants in Frankrijk minimaal één ster.

READ  'Patricia Cass, wat is er met je gebeurd?' Op Instagram spreekt Vincent Cerruti de zangeres aan en zij antwoordt!