Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welk gevaar duidt deze paal met een gele driehoek aan de kant van de weg aan?

Welk gevaar duidt deze paal met een gele driehoek aan de kant van de weg aan?

Hoewel het niet in de wegcode staat, is het een interessant bord dat je tegenkomt langs regionale wegen en soms in velden. Geeft de aanwezigheid van metrolijnen aan Hoogspanningsleidingen (rood) of gasleidingen (geel). Om de exacte betekenis te weten, benadert u eenvoudigweg de driehoekige structuur om de geschreven boodschap te zien. U moet echter waakzaam blijven, aangezien deze metrolijnen gevaarlijk kunnen zijn.

Niet vermeld in de wegcode

Voor gewone automobilisten kan het begrijpen van deze gele driehoekige borden soms verwarrend lijken. Zoals een internetgebruiker op de site uitlegde MissieDeze panelen, voorzien van een geel metalen deksel, zijn vooral indicatoren voor netbeheerders als RTE Elektriciteit. Ze houden toezicht op hun faciliteiten door ‘er op lage hoogte overheen te vliegen met lichte vliegtuigen’ (of drones). Vandaar het belang om dit kleine gele hoedje vanuit de lucht te zien.

Met deze gele en rode indicatoren kunnen piloten en operators afwijkingen detecteren, zoals ongeoorloofd werk, tekenen van dode vegetatie die wijzen op een mogelijk lek, overmatige boomgroei die onderhoud vereist of aardverschuivingen die de integriteit van het netwerk kunnen bedreigen. Aan de andere kant, Wanneer er ondergrondse werken gepland zijn nabij deze panelen, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de netbeheerder. Dit maakt het mogelijk om de afwezigheid van gevaar te verifiëren en interventies te coördineren om elk risico op een ongeval te voorkomen.

Complexe monitoring

Omdat de vraag naar elektriciteit en gas de afgelopen tien jaar is toegenomen, is de ondergrondse infrastructuur steeds complexer geworden om te beheren en te onderhouden. De integratie van moderne technologieën zoals drone-monitoring, kunstmatige intelligentie en slimme sensoren zorgt voor een revolutie in het beheer en onderhoud van deze netwerken en maakt het mogelijk om afwijkingen sneller op te sporen.

READ  Apps om kortingsbonnen te vinden die opzwellen

Hieronder kunt u de interactieve kaart van RTE ontdekken.

Voor chauffeurs heeft het geen zin zich te laten afleiden door deze borden: ze bestaan ​​alleen in een professionele omgeving. Op het gele paneel vindt u cijfers, letters en andere symbolen om het netwerk te identificeren. Ook vindt u hier het noodnummer en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de leiding. Als er een afwijking wordt opgemerkt, kunt u contact met hen opnemen.

📍 Volg ons om geen nieuws van Presse-citron te missen Google Nieuws En WhatsAppen.