Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wekelijkse weersvoorspelling: lage temperaturen

via Jill Matriconmeteoroloog

Frankrijk zal zich de komende week bevinden tussen een krachtige hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse eilanden tot Spanje en een lagedrukregime dat vanuit Scandinavië naar de Balkan afdaalt. Het is dus de noordenwind die over Frankrijk zal waaien en die in veel regio’s frisheid zal brengen.

Als de westelijke en zuidelijke regio’s profiteren van kalmte en enigszins zonnig, worden er veel wolken verwacht boven de noordelijke en oostelijke regio’s.

Herfst met twee gezichten

Deze maandag, de verstoring van lage activiteit leidt tot het verschijnen van zeer bewolkte luchten in het noorden en oosten van het land. Elders is het goed weer, nadat een groot deel van de ochtendmist op de vlakte is verdwenen.

Morgen is het dinsdagAan de rand van de turbulentie die Duitsland doorkruist, zal de lucht zeer bewolkt zijn vanaf de kusten van het Kanaal tot de noordgrens van de Rhône-Alpes, met een kans op buien van Hauts-de-France tot de Elzas. In het westen en zuiden houdt het mooie weer aan.

vanaf woensdag naar mij vrijdag, zal deze manier van blokkeren doorgaan in Frankrijk, ingeklemd tussen een anticycloon nabij de Atlantische Oceaan en turbulentie die vanuit Scandinavië naar het centrale Middellandse-Zeebekken zakt. Als gevolg hiervan zullen de oostelijke en noordelijke regio’s overwegend bewolkt blijven met een kans op regen nabij de grens. Aan de andere kant zal het westen van het land, dat zo dicht mogelijk bij het Britse hogedrukgebied ligt, profiteren van rustig en zonnig weer nadat de ochtendmist is verdwenen.

READ  Lees wanneer u in aanmerking komt voor de vaccinatie

Korte aflevering van harde wind in de Middellandse Zee

In het zuidoosten, met een kleine depressie die woensdag in de Golf van Genua is ontstaan ​​als gevolg van de koude lucht die in de Middellandse Zee valt, zullen op Corsica stormachtige regens beginnen tot aan de Provence-Côte d’Azur. Deze situatie veroorzaakt ook een korte lus van krachtige Mistral en Tramontane, met windstoten tot 90 tot 100 km/u. Winden zullen ook sterk waaien in de vorm van bas in de regio Lyon en Pearl op het Massif Central Plateau, wat het gevoel van koelte benadrukt.

Frisheid is merkbaar in het oosten, en ’s ochtends wat vorst in de vlakte

Met de wind voornamelijk naar het noorden gericht, kanaliserend tussen de Atlantische anticycloon en de depressies in Centraal-Europa, zal het koud zijn. In de ochtend verwachten we 3 tot 9 graden Celsius in de vlaktes, met gevaar voor vorst in de centrale regio’s, dat vanaf donderdagnacht op vrijdag meer uitgesproken wordt. ’s Middags worden de maximumtemperaturen in het noordoosten in het midden van de week slechts 10-15°C als gevolg van bewolking en noordenwind versus 20°C in het zuiden van Garonne en nabij de Middellandse Zee. Het wordt 2 tot 4 graden onder het gemiddelde, behalve in Aquitaine.