Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De negende planeet om te ontdekken, en het is niet Pluto

Niet zo lang geleden hebben we je geopenbaard de details De oorsprong van ons zonnestelsel. Vandaag wilden we met jullie delen Uit een recent interessant artikel Nog eens over ons zonnestelsel. Dat laatste verhoogt al de zeer hoge waarschijnlijkheid van het bestaan ​​van een nog onbekende planeet. In de verre uithoeken van ons zonnestelsel.

Planeten van het zonnestelsel

Het zonnestelsel bestaat uit drie gebieden: het binnenste planetaire gebied, waar Mercurius, Venus, Aarde en Mars Ze zijn relatief strak gegroepeerd, dan komt de asteroïdengordel, dan het buitenste planetaire gebied dat Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus herbergt, Gasreuzen zijn verder van elkaar verwijderden verder.

Schematisch diagram van ons zonnestelsel.

Veel wetenschappers geloven tegenwoordig echter dat er een negende planeet in ons zonnestelsel zou kunnen zijn en dat deze laatste verborgen zou kunnen zijn. Ergens buiten Neptunus. En nee, het gaat niet over Pluto.

Een nieuwe planeet om te ontdekken?

Kleine planeet ziet er veel uit Naar de aarde of Mars Het had naar de verste uithoeken van ons zonnestelsel kunnen worden geduwd, volgens een nieuw artikel dat vorige maand in het tijdschrift werd gepubliceerd Jaaroverzicht van astronomie en astrofysica. Onderzoekers van de University of British Columbia en de University of Arizona Ik denk dat deze hypothetische negende planeet eerder voorbij de asteroïdengordel zou kunnen draaien, tussen gasreuzen, voordat de laatste hem uit zijn oorspronkelijke baan heeft verdreven. Om het te komen aankondigenDe onderzoekers bestudeerden verschillende computersimulaties die de evolutie van Ons zonnestelsel.

In het gepubliceerde artikel gaan wetenschappers ervan uit: Dat de planeet noodzakelijkerwijs ontbreekt Passend bij de modellen die ze maakten. Het artikel identificeert (volgens een rapport Phys.org):

Logica suggereert dat er moet zijn Planeten van andere afmetingen en simulaties van wetenschappers bevestigen dit. De toevoeging van een andere planeet ter grootte van de aarde, of Mars, aan het buitenste zonnestelsel (misschien tussen twee gasreuzen), levert een nauwkeuriger model op – althans tijdens de vroege stadia. om ons zonnestelsel te ontwikkelen.

Dus de zoektocht wordt momenteel opnieuw gelanceerd voor Bepaal de beginpositie van deze “Planet 9” (Wetenschappers gebruiken deze algemene naam terwijl ze wachten tot de planeet wordt ontdekt, en hernoem het). Maar is planeet 9 echt een planeet? Bepaalde hypothesen beweren zelfs dat planeet 9 in feite een mini-zwart gat zou kunnen zijn. of om de modellen van wetenschappers te evenaren, Het volume van de laatste kan 10 keer zo groot zijn als de aarde.

READ  Kan geo-engineering door zonne-energie de landbouw redden van de opwarming van de aarde?

Welke aannames hebben op dit moment voorrang?

Artikel gepubliceerd in Jaaroverzicht van astronomie en astrofysica Het richt zich voornamelijk op één mogelijkheid: die van de vier gasreuzen Planeet 9 aan de rand van ons zonnestelsel (De mogelijkheid dat planeet 9 een zwart gat is, wordt op dit moment niet verwacht.) Deze hypothese is mogelijk als we weten dat bijvoorbeeld JupiterKleine objecten zoals kometen of meteoren zijn inderdaad afgeweken Wanneer ze ons zonnestelsel naderen.

Maar hoe vind je dan? Planeet 9, als de laatste echt bestaat? Wetenschappers geloven dat we ze met steeds krachtigere telescopen kunnen vinden In de nabije toekomst. Mogelijk moet u vertrouwen op LSST (Late Survey Space and Time), nu bekend als het “Vera C. Rubin Observatory”, Amerikaanse optische telescoop Het grote volume dat een eerste bezichtiging in 2023 mogelijk moet maken, om er meer over te weten te komen. In feite is deze telescoop met een doel gebouwd Inventarisatie van zonnestelselobjecten, en leer meer over de structuur van de Melkweg, en leer meer over donkere materie.

M2 spiegel en LSST loop.

Dus we kunnen getuige zijn van deze ontdekking Een nieuwe planeet in het zonnestelsel in de komende jaren, waardoor het aantal planeten in ons systeem opnieuw zal toenemen tot 9. En als je gepassioneerd bent door de geschiedenis van het zonnestelsel en ruimtevaart, Weet dat “snelwegnetwerk” Het werd eerder ontdekt in ons zonnestelsel; Een van onze eerdere artikelen Terug met meer details over dit onderwerp.