Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weersvoorspelling voor de komende week: frisheid

via Jill Matriconmeteoroloog

Volgende week bevindt Frankrijk zich tussen een sterke hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse eilanden tot aan Spanje en een lagedrukgebied dat van Scandinavië naar de Balkan afdaalt. Daarom is het de noordenwind die over Frankrijk zal waaien en frisheid brengt.

Als de westelijke en zuidelijke regio’s profiteren van kalmte en enigszins zonnig, dan worden er enkele buien verwacht over de noordelijke en oostelijke regio’s.

Constant contrast tussen West en Oost

op maandag, zal de verstoring van lage activiteit het verschijnen van zeer bewolkte luchten in het noorden en oosten van het land veroorzaken. Het zou ergens anders goed zijn.

Mardi, zal het weer niet veel veranderen met behoud van zeer bewolkte luchten van de Kanaalkust tot de noordoostelijke grens tot Savoie met een kans op regen vanuit Hauts-de-France naar het noorden van de Alpen. In het westen en zuiden houdt het mooie weer aan.

van woensdag naar mij vrijdagIn Frankrijk zal deze blokkering zich voortzetten tussen de anticycloon nabij de Atlantische Oceaan en de turbulentie die vanuit Scandinavië naar het centrale Middellandse-Zeebekken zinkt. Als gevolg hiervan zullen de oostelijke en noordelijke regio’s zeer bewolkte luchten behouden met een kans op regen nabij de grens, terwijl de Atlantische en mediterrane regio’s goede zonnige momenten hebben. Mistral en Tramontane zullen met grote kracht exploderen in hun gebied. Stormachtige buien zijn mogelijk op Corsica en zelfs de Provence-Côte d’Azur kan overstromen.

Opmerkelijke frisheid vooral in het oosten en wat rijp in de vlakte

READ  Er is een nieuwe vorm van leven ontdekt op aarde

Met de wind voornamelijk naar het noorden gericht, kanaliserend tussen de Atlantische anticycloon en de depressies in Centraal-Europa, zal het koud zijn. ‘S Morgens wachten we van 3 tot 9 ° C in de vlaktes, met de dreiging van vorst in de centrale regio’s. ’s Middags wordt het in het noordoosten in het midden van de week slechts 10 tot 15 °C vanwege bewolking versus 20 tot 22 °C in het zuiden van Garonne en ongeveer 20 °C bij de Middellandse Zee. Het wordt 2 tot 4 graden onder het gemiddelde, behalve in Aquitaine.

Lees ook

Trend van 4 weken: Weer tot Halloween


Seizoensvoorspelling voor de winter