Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een bekend antibioticum dat het “bij de bron” kan doden

Ziekte van Lyme, die wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia (Borrelia gariniEn NS. afzeliEn B. burgdorferi, enz.) en overgedragen door teken, kan het permanent en gevaarlijk zijn als het niet op tijd wordt behandeld. Tot nu toe waren de inspanningen gericht op het ontwikkelen of verbeteren van behandelingen, maar een team van onderzoekers ontdekte onlangs dat een bekend antibioticum eigenlijk een “gericht” actiebereik heeft dat voldoende is om specifieke bacteriën te doden zonder dieren of planten te schaden. Het komt veel voor in de natuur en zou het dus mogelijk kunnen maken om de ziekte van Lyme direct bij de bron uit te roeien, aldus de onderzoekers. Komende zomer vinden de eerste veldproeven plaats.

De ziekte van Lyme is een groeiend probleem in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het veroorzaakt eerst een karakteristieke roos in de roos en een griepachtig syndroom. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot ernstige langdurige problemen, zoals Lyme-artritis of neurologische aandoeningen.

« De ziekte van Lyme bevindt zich in een goede positie om uitgeroeid te worden zegt Kim Lewis van de Northeastern University in Boston. ” We bereiden ons voor, volgende zomer vindt de eerste veldtest plaats De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door bacteriën die Borrelia burgdorferi die zich verstoppen in wilde muizen. Teken die zich met deze muizen voeden, zijn geïnfecteerd en kunnen andere dieren, waaronder mensen, infecteren.

Hygromycine A: een doelwit dat al jaren wordt bestudeerd

Ze wordt momenteel behandeld met breedspectrumantibiotica zoals doxycycline, die een breed scala aan bacteriën doden. Het verstoort echter het darmmicrobioom, veroorzaakt symptomen zoals diarree (soms gedurende een lange periode) en kan ook leiden tot verhoogde resistentie tegen antibiotica.

READ  Wiskunde leren begint (bijna) in de kiem

Lewis’ team ontdekte dat een bekende verbinding, hygromycine A, volledig onschadelijk is voor dieren en weinig effect heeft op de meeste bacteriën, maar zeer dodelijk is voor spirocheetbacteriën zoals B. burgdorferi. Spirochetenbacteriën hebben een spiraalvorm waardoor ze zich in weefsels kunnen ingraven. Ze zijn ook de oorzaak van ziekten zoals syfilis. ” Het zijn harde ziekteverwekkers zegt Lewis.

Bij dierproeven van de verbinding hygromycine heeft het team bij geen enkele dosis nadelige effecten waargenomen. ” Het is uitzonderlijk veilig zegt Lewis. FlightPath vraagt ​​de VS om het eerste groene licht dat nodig is om het smalspectrumantibioticum bij mensen te testen.

Hygromycine kan ook worden gebruikt als een behandeling voor syfilis, vooral omdat deze bacteriële infectie resistentie ontwikkelt tegen standaardbehandelingen. Bovendien toonde het team van Lewis aan dat het voeren van muizen met een lokaas dat hygromycine bevat, infectie kan elimineren B. burgdorferi. In theorie zou het vrijgeven van zo’n lokaas in het wild de ziekte van Lyme uit hele regio’s, zo niet hele landen kunnen elimineren.

Hoog risico op verspreiding van superbacteriën

Volgens Lewis was een veldtest die tien jaar geleden werd uitgevoerd met een aas op basis van doxycycline, succesvol. Maar het wijdverbreide gebruik van dit product voor dit doel is ongewenst, omdat het ertoe kan leiden dat veel microben resistentie tegen antibiotica ontwikkelen.

Daarentegen geven Lewis-onderzoeken aan dat het erg moeilijk is B. burgdorferi Ontwikkeling van hygromycineresistentie. Dit komt omdat dit antibioticum vergelijkbaar is met essentiële voedingsstoffen die spirocheten niet zelf kunnen maken en die ze opnemen met behulp van een specifieke vector, dus mutaties die de opname van hygromycine blokkeren, zullen spirocheten ook van deze voedingsstoffen beroven.

READ  De ziekte van Alzheimer bestond in de oudheid bijna niet? Dementie is een moderne ziekte

Lewis zegt dat zijn team niet de eerste is die het potentieel van hygromycine ontdekt. Het werd in de jaren tachtig bestudeerd als een mogelijke behandeling voor varkensziekte, maar het onderzoek werd stopgezet. Vaccins voor de ziekte van Lyme zijn ook in ontwikkeling, maar het uitroeien van de ziekte zou een betere optie zijn.

Bron : gevangeniscel