Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de “hogedrukaardappelen” die momenteel Europa bestrijken?

Météo France legt uit: “Een krachtige anti-orkaanrug strekt zich uit van het Iberisch schiereiland tot aan de Oostzee”, tot aan Rusland.

Frankrijk profiteert dit weekend van de hogedruk, wat zorgt voor zonnige dagen aan het begin van de herfst. Deze anticycloon, die Frankrijk beschermt, is zeer breed, genoeg om heel continentaal Europa te bestrijken, zelfs Rusland. Ze worden “hogedrukaardappelen” genoemd omdat ze op de een of andere manier de vorm van een aardappel aannemen.

“Aan het einde van de week strekt zich een zeer onder druk staande bergrug uit van het Iberisch schiereiland tot aan de Oostzee,” Geschreven door Meteo FranceDaaraan toevoegend dat, vanaf vrijdag, het “hogedrukhart” was begonnen “naar het westen van Rusland te migreren”.

Volgende week is het rustig en droog.

Orkaan “in het algemeen geschikt voor mooi weer, zonder wolken”, Météo France legt uit, hoewel het in sommige gevallen mist of laaghangende bewolking kan veroorzaken. Het hogedruksysteem “werkt als een volledig leeggelopen ballon: lucht ontsnapt aan de zijkanten. Het wordt vervangen door lucht uit de bovenste lagen van de atmosfeer. Als het daalt, wordt de lucht warmer en droogt het uit”, legt het weersvoorspellingsbureau uit .

De situatie is omgekeerd in vergelijking met vorige week toen de depressie Frankrijk trof, wat vaak synoniem is met slecht weer. Omdat de huidige anticycloon zo groot is, voorkomt hij dat er ongeregeldheden naar Frankrijk en de door hem bestreken landen sluipen. Deze situatie moet in Frankrijk nog minstens een week aanhouden.

“Volgende week wordt het kalm en droog, hoewel soms erg koud in het oosten”, kondigde Météo France aan, maar de “hogedrukaardappelen” zullen verdwijnen met de komst van nieuwe luchtstromen die hun vorm verstoren.