Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zelftesten zijn vanaf 15 oktober niet meer geldig voor gezondheidsvergunning

RT-PCR- en negatieve antigeentests die minder dan 72 uur oud zijn, blijven erkend worden, maar de kosten ervan zullen niet langer voor iedereen worden gedekt.

Het ministerie van Solidariteit en Volksgezondheid heeft vrijdag in een persbericht aangekondigd dat zelftests vanaf 15 oktober niet geldig zijn voor het verkrijgen van een gezondheidsvergunning. “Zelfonderzoeken uitgevoerd onder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg worden niet erkend.Wij kunnen lezen.

«Dit toestel is in de zomer zelfs tijdelijk ingezet om de verlenging van het gebruik van de Gezondheidsvergunning te ondersteunen.Het ministerie rechtvaardigde dat de zelfonderzoeken zonder toezicht zijn uitgevoerd.Kan nog steeds geen toegang verlenen tot gezondheidsvergunning».

De testen kosten tussen 22.02 en 45.11 euro

Het ministerie heeft ook Verschillende prijzen voor screeningstesten, die vanaf 15 oktober niet voor iedereen gratis zal zijn. Hun vergoeding blijft echter bestaan ​​voor minderjarigen, mensen met een volledig vaccinatieschema of contra-indicaties voor vaccinatie, degenen die een recept hebben en degenen die minder dan zes maanden een herstelcertificaat hebben.

Zo kost de PCR-test, uitgevoerd door laboratoria voor medische biologie, 43,89 euro. Een antigeentest kost, afhankelijk van de geraadpleegde arts, tussen 22,02 en 45,11 euro.

De verschillende prijzen voor antigeentesten, die niet meer voor iedereen vergoed worden. ministerie van Gezondheid

In Guyana, Martinique en Guadeloupe, “Het einde van de gratis tests komt op de datum van het einde van de noodtoestand op het gebied van gezondheidNiet op 15 oktober, zoals vermeld in het persbericht. “In Mayotte zal het einde-van-betalingsapparaat voor tests op dit moment niet worden geïmplementeerd vanwege de kwetsbaarheid van het lokale screeningsysteem.We kunnen ook lezen.

READ  Ontdek de innovaties van Ariane 6 gekoelde armen

Zie ook – De regering is niet van plan om het gezondheidspaspoort “vóór 15 november” te verminderen, zegt Gabriel Attal