Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de eerste tekenen waarvan u op de hoogte moet zijn

Dit zijn de eerste tekenen waarvan u op de hoogte moet zijn

Ons gezondheidsadvies – In Frankrijk wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen met een cognitieve stoornis die hun onafhankelijkheid bedreigt. Hoe herken je opkomende dementie? Antwoord met twee experts.

De grootmoeder die je voornaam nooit herinnert, een ongebreidelde oom die je vier waarheden filterde, een bejaarde buurman die het gras elke dag op hetzelfde tijdstip maait… We hebben allemaal op een bepaald moment in ons leven het pad gekruist met dementie , soms zonder twijfel. En terecht, deze neurocognitieve stoornissen slaan relatief vaak toe. In Frankrijk lijden momenteel meer dan 1,2 miljoen mensen aan de ziekte van Alzheimer, van wie tweederde de ziekte van Alzheimer heeft Artikel gepubliceerd in 2019 in een gespecialiseerd tijdschrift. Meer specifiek wordt ongeveer een op de vijf 75-plussers getroffen, en bijna de helft van de personen onder de 75 jaar. In plaats van aanvankelijk terughoudend, verergerde deze onrust in de loop der jaren. Vandaar de interesse om te weten hoe je ze vroeg kunt herkennen om je voor te bereiden op de toekomst.

«De term dementie wordt vaak verkeerd begrepen door het grote publiek, terwijl het in de geneeskunde niet synoniem is met de term “waanzin”, maar eerder “neurale degeneratie”.wil uitleggen

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 87% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Wat is orthorexia, een tot nu toe onbekende dwangmatige eetstoornis?