Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Dit is een open boek over de geschiedenis van waterstromen op deze planeet!”

De Perseverance Rover, die in februari op Mars aankwam, leverde donderdag de eerste wetenschappelijke resultaten die de interesse bevestigen in het zoeken naar sporen van oud leven op de landingsplaats, een krater die 3 miljard jaar geleden een meer huisvestte.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Zeven maanden nadat de persistentie-robot de bodem van Mars bereikte, hebben Franse onderzoekers hun eerste waarnemingen beschreven in een artikel dat op donderdag 7 oktober in het tijdschrift is gepubliceerd. Wetenschap. En ze bevestigen dit: er was al een meer waar de rover afgelopen februari landde. Wetenschappers noemden het Jezero. Deze enorme krater werd gekozen vanwege de doorzettingsvermogen, omdat onderzoekers vermoedden dat het een oud meer was. De camera van de rover, ontwikkeld door de planetaire wetenschapper Sylvester Morris uit Toulouse, verfijnde hun waarnemingen.

“Toen we eenmaal geland waren, Hij zegt, We zetten onze camera’s aan, zetten onze lasers aan en mikken op een verre heuvel. En de verbluffende foto sprong eruit. We zien het verhaal van een meer dat zich vult over een delta, met een catastrofale stroom die later komt.”

“Dit meer is een gesloten meer met een diameter van zo’n 35 kilometer: het is heel groot, bijna twee keer zo groot als het Meer van Genève.”

Sylvester Morris, planetaire wetenschapper

naar frankrijkinfo

In tegenstelling tot het Meer van Genève is het water in de Jézéro-krater meer dan drie miljard jaar geleden verdwenen. Maar de sedimenten zijn een goudmijn voor planetaire wetenschappers.“We zullen daar heel snel weer op weg zijn en richting de delta gaan, in het bijzonder naar deze rotsen die we hebben gezien, De planetaire wereld gaat door. En we zullen meer rotsachtig materiaal zien, meer sedimentair materiaal. Dit is echt een open boek over de geschiedenis van waterstromen op Mars! ”

Perseverance heeft al drie monsters van Mars-gesteenten verzameld. Wetenschappers hopen binnen tien jaar minstens twee dozijn van hen naar de aarde te kunnen brengen.

READ  Onderzoekers zeiden dat ze een 27.000 jaar oude menselijke piramide hadden gevonden, wat een sensatie veroorzaakte