Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deconfinement: de gouverneur kiest de minimale korting – al het Martinique-nieuws online

Gouverneur Stanislas Kazel kondigde donderdag een nieuwe fase van ontmanteling aan. Er wordt slechts maximaal 10 kilometer gesleept. Andere maatregelen zijn nog steeds van kracht.

Indicatoren van Covid-19 dalen al 7 weken, maar de laatste dagen laten de laatste cijfers een stagnatie zien. Zelfs deze indicatoren (aantal gevallen, besmettingsgraad of positiviteitsgraad) stegen licht.

“De gezondheidssituatie op Martinique blijft verbeteren, maar de epidemiologische indicatoren liggen boven de alarmdrempels en het ziekenhuissysteem staat nog steeds onder spanning”, merkt gouverneur Stanislas Kazels op.

Ook, na misschien een iets bredere vermindering van gezondheidsmaatregelen te hebben overwogen, lijkt het erop dat de vertegenwoordiger van de staat deze donderdag, aan het einde van lokaal overleg en gezien de gezondheidssituatie, de voorkeur gaf aan voorzichtigheid.

Voor deze nieuwe geleidelijke vermindering van boekingen worden vanaf maandag 11 oktober reisbeperkingen van maximaal 10 kilometer overdag ingetrokken. Tussen 17.00 en 19.00 uur is certificering niet meer nodig.

Andere maatregelen zijn gehandhaafd

Anderzijds handhaaft de gouverneur een avondklok van 19u tot 17u, “dynamische bereiken”, sanitaire doorgang in de respectievelijke instellingen en weegschalen in commerciële ruimtes (8 m²/persoon).

Hij zei dat deze maatregelen binnen twee weken opnieuw zullen worden geëvalueerd, eraan herinnerend dat sinds 22 september de gezondheidskaart moet worden ingediend door de klanten van de instellingen die het betrokken publiek ontvangen.

Vanaf maandag 11 oktober 2021 wordt het ook verplicht voor werknemers en werknemers van deze vestigingen.

“De gezondheidssituatie blijft zorgwekkend. Het virus verspreidt zich nog steeds actief en de vaccinatiegraad is nog steeds laag. Het respecteren van barrièrebewegingen en vaccinatie zijn belangrijk tijdens de dereguleringsperiode om een ​​epidemische opleving te voorkomen”, besluit de gouverneur in een persbericht.

READ  Juli: Was het zo erg?