Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weerbericht.  Een heel fris ontwaken op zaterdagochtend in Cote d’Or en Dijon

Weerbericht. Een heel fris ontwaken op zaterdagochtend in Cote d’Or en Dijon

Als je op zaterdagochtend vroeg van huis gaat, vergeet dan niet om je te bedekken. Om 7 uur ’s ochtends was het kwik amper 7,6 graden Celsius in Dijon of Tell Châtel.

Tot 6°C onder seizoensnormen

Gemeenten waren goed af toen de temperatuur in een groot deel van de wijk onder de 6°C lag. Zoals bij Châtillon-sur-Seine (5,9 °C), Beaune (5,7 °C) of Montbard (5,3 °C). Tegelijkertijd leek het comfort van de ochtendfrisheid bij 4,5 graden Celsius naar Bessey-en-Chaume te gaan. Dit is 6°C lager dan normaal voor dit seizoen.

Een frisheid die we niet meer gewend zijn na een zeer hete zomer. In Dijon moet je terug naar 1 juni om zo’n laag minimum te vinden (7,1°C die dag).

Deze temperaturen zijn echter niet uitzonderlijk. Het record voor de maand september in Dijon? 0,5 ° C op 30 september 1995. En als u vindt dat het vergelijken van het weer van eind september niet logisch is met het weer van 17 september, dan zullen we u gewoon vertellen dat het kwik op 17 september is gedaald tot 28 ° C , 1930 in de stad van de hertogen …

Zondagochtend een paar graden kouder

Voor de rest wacht u een wat zonnige dag met behoud van de frisheid van de herfst. Op zaterdag mag het maximum niet hoger zijn dan 15 tot 16 graden Celsius. Op zondagochtend moet het koeler zijn met een minimum van 6°C en plaatselijk tot 4°C.

De ochtendfrisheid houdt aan het begin van de volgende week aan, maar mag niet toenemen.