Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wil je de wetenschap helpen?  Stuur je tube naar deze onderzoekers

Wil je de wetenschap helpen? Stuur je tube naar deze onderzoekers

Sebastian Kulitzky via Getty Images Het project “Le French Gut” nodigde de Fransen uit om monsters van hun ontlasting op te sturen.

Sebastian Kulitzky via Getty Images

Het project “Le French Gut” nodigde de Fransen uit om monsters van hun ontlasting op te sturen.

Vlag – 66 miljoenIngewanden Verschillend. Om de bacteriën en microben die in onze ingewanden leven beter te begrijpen, lanceerde het project “Le French Gut” op vrijdag 16 september een oproep aan de Fransen om monsters van poep. Onder leiding van het National Institute for Research in Agriculture, Food and the Environment (Inrae), Paris Hospitals en AgroParisTech, hoopt de studie tegen 2027 100.000 ontlastingsmonsters te verzamelen.

Het doel van dit project is om de darmmicrobiota van de Fransen in kaart te brengen. Dit laatste, vaak vergeleken met het ’tweede brein’, speelt een sleutelrol in immuun-, zenuw- of spijsverteringsfuncties. Wetenschap en de toekomst. Een beter begrip van hoe ze werken, kan helpen verklaren hoe bepaalde ziekten zoals diabetes, de ziekte van Crohn of kanker zich ontwikkelen.

participatieve wetenschap

Maar daarvoor hebben wetenschappers de hulp van de Fransen nodig. De eerste fase van hun onderzoek bestaat uit het verzamelen van 3.000 ontlastingsmonsters in 2022. Niets is eenvoudiger als je mee wilt doen: ga naar de site frenchgut.fr en klik Doe mee met het project. Het enige wat u hoeft te doen is een account aan te maken en een tien minuten durende vragenlijst over uw levensstijl en eetgewoonten te beantwoorden. Na een paar dagen wachten, ontvang je een pakket om je kruk rechtstreeks bij je thuis op te halen, samen met een gebruikershandleiding voor het opsturen ervan.

READ  Uitstaptips

Aan de andere kant kun je niet deelnemen als je minderjarig bent en/of drager bent van bepaalde ziekten, vooral die van het maag-darmkanaal. Bovendien kunnen alleen inwoners van de Franse hoofdstad deze schenking doen.

Beste strijd tegen chronische ziekten

“Met hulp van de Fransen zal er veel wetenschappelijke kennis ontstaan”En bevestigt zijn standpunt om“Enray. Dit onderzoek zal helpen bepalen a Persoonlijke preventieve voeding voor sommige ziekten en Chronische ziektebestrijding. Microbiologie is echt essentieel om nieuwe preventieve en therapeutische benaderingen te ontsluiten.”voegde microbioomonderzoeker Joel Doré toe tijdens een persconferentie.

Het project “Le French Gut” maakt deel uit van een wereldwijde studie, TheOne Million Human Microbiome Project.” Volgens onze collega’s van Laat losChina, Denemarken, Zweden en Estland hebben al deelgenomen aan de International Microbiome Database en de eerste resultaten worden in 2024 verwacht.

Zie ook op HuffPost :