Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

certificaat.  “Ik zag plotseling een verschijnen …” hij zei hoe hij apenpokken kreeg

certificaat. “Ik zag plotseling een verschijnen …” hij zei hoe hij apenpokken kreeg

Angst en verbazing… Sebastian had niet verwacht deze nieuwe ziekte te krijgen, die twee jaar na de Covid-pandemie arriveerde. Maar hij leefde drie zeer pijnlijke weken.

Toen Sebastian in maart 2022 naar de goede stad Marseille ging voor de Pride, was dat met de bedoeling het te vieren. Maar al snel namen de zaken een andere wending voor de jonge man… “Ik zag ineens blaren op mijn lichaam”, zegt hij, omdat ik al dingen over “apenpokken” had gelezen. (Engelse naam voor monkeypox, opmerking van de redactie), Ik dacht al snel dat het wel eens het geval zou kunnen zijn, al weet ik het nog steeds niet 100% zeker. Bezorgd maar niets meer, ik belde 15.

Ik wilde vooral weten of ik mezelf moest isoleren, want er waren natuurlijk veel mensen in de buurt. De dokter aan de andere kant van de lijn vertelde me dat ik me geen zorgen moest maken, dat het eigenlijk niet de moeite waard was om in zelfisolatie te gaan en dat het misschien een seksueel overdraagbare aandoening (soa) was. Volgens hem was het enige wat ik moest doen… laat je testen Voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Ik stond er echt op, maar hij leek zo zelfverzekerd.”

Aan het einde van het weekend in Marseille verschenen er verschillende symptomen

Maar Sebastian betwijfelde het: zijn vrienden hadden deze ziekte die in mei verscheen al opgelopen, en hij begon mensen erover te laten praten. Zijn onderzoek bracht hem ertoe te ontdekken dat het een zeldzame zoönotische virusziekte is – een virus dat door dieren op mensen wordt overgedragen – die voornamelijk wordt waargenomen in geïsoleerde gebieden van Centraal- en West-Afrika. We hebben het over apenpokken omdat het virus, vergelijkbaar met het pokkenvirus, in 1958 werd ontdekt bij laboratoriumapen in Kopenhagen.

READ  WHO wil 'internationale noodsituatie op het gebied van volksgezondheid' uitroepen

Terwijl Sebastian ernaar kijkt, zijn er wereldwijd al meer dan 25.000 gevallen gediagnosticeerd. Na zijn telefoongesprek met de 15-jarige arts werd de jongeman getest op soa’s, maar moest 72 uur wachten voordat hij zijn resultaten kreeg. Achteraf gezien wordt aangenomen dat er begin juli, op de 15e, volledige onwetendheid over de ziekte heerste.

In het ziekenhuis gaven ze hem net Doliprane en een genezende crème

Zijn toestand verslechtert aan het einde van het weekend. “Anderen” Symptomen verschenen Hij herinnert zich: lichamelijke pijnen, hoofdpijn, vermoeidheid … Maandag ging ik, voordat ik naar mijn werk ging, uit geweten naar de afdeling infectieziekten van het ziekenhuis. Ik loop nog steeds het risico mijn collega’s en familieleden te besmetten. De dokter die me binnen drie seconden zag, vertelde me dat ik inderdaad apenpokken had gehad, en het was duidelijk. Dus moest ik drie weken in zelfisolatie.”

Omdat zijn symptomen aanvankelijk relatief mild waren, maakte Sebastian zich vooral zorgen over deze langdurige isolatie. Al zijn vakantieplannen zijn gewoon mislukt. In het ziekenhuis gaven ze hem alleen Doliprane en een genezende crème. “Ik heb niet echt medische follow-up gekregen. Wanneer? toetsenHet begon zich te ontwikkelen, laesies en littekens verschenen, naast de pijn, merkte ik dat ik een beetje verloren was. Het is onmogelijk om te weten of het zich goed ontwikkelt of niet. “Het enige dat hem op dat moment hielp, was de mogelijkheid om met andere patiënten te chatten op sociale netwerken: “Zelfs als ik de eerste week in bed doorbracht met een temperatuur van 40 ° C koorts, realiseerde ik me dat velen in veel slechtere omstandigheden…”

READ  Starfield-fans vragen Bethesda om de overleden fan te eren | Xbox One

“Er komt een nieuwe epidemie aan en het lijkt niemand iets te kunnen schelen. Het is gevaarlijk!”

“Ten slotte stelden deze discussies me gerust. Ik was niet een van degenen die zeer pijnlijke blaren hadden. Degenen die ze in hun keel hadden, hadden moeite om zelfs water door te slikken… Vanaf de tweede week komen we langzaam in de genezingsfase Maar met een hittegolf heb ik echt geleden.”

Vandaag, ook al heeft hij nog wat littekens, vandaag is Sebastian behandeld. Hij beoordeelde: “Toen werd bevestigd dat ik inderdaad apenpokken had, kreeg ik te horen dat de regionale gezondheidsdienst me zou bellen om mijn contacten op te sporen, zoals bij Covid. Ze hebben nooit contact met me opgenomen, wat ik erg ernstig vind. Een nieuwe epidemie lijkt Ik heb het niet eens over vaccinatie: een ramp! Ik ben echt bang voor de vakantie en om terug naar school te gaan. We riskeren onaangename verrassingen…”