Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weeralarm: Zware onweersbuien in het noordwesten en zuidoosten

door Jill Matriconmeteoroloog,

Volledige live weersvoorspelling via de telefoon op

3201*

Donderdag 1 september 12.00 uur t/m zondag 4 september 9.00 uur

Situatie

Met een lagere nadering over de Atlantische Oceaan en een steeds onstabielere luchtstroom die vanuit het zuiden opstijgt, treedt een regenachtige en stormachtige verslechtering op tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend in het noordwesten, en tegen vrijdagmiddag in het zuidoosten. Uit Frankrijk – Over Frankrijk.

Deze verslechtering hield aan tot zondagochtend. In het noordwesten worden Bretagne, Normandië en Pays de la Loire van donderdagmiddag tot vrijdagochtend getroffen. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, ten zuiden van de Rhône-Alpes en Languedoc-Roussillon zal van vrijdagmiddag tot zondagochtend worden getroffen door sterke onderbroken verschijnselen (sterk onweer, sterke elektrische activiteit, hagel, plotselinge en harde wind, zware regenval) die hydrologische interacties kan veroorzaken (stedelijke afvoer, overstromingen en overstromingen).

Deze verslechtering moet in het zuidoosten worden gevolgd, vooral omdat deze zich voordoet in de context van de oververhitte Middellandse Zee, wat de verschijnselen kan versterken, zoals gebeurde tijdens het slechte weer van 17 tot 19 augustus.

Observatie

Deze donderdag om 12 uurde depressie die verantwoordelijk is voor slecht weer, wordt breder tussen IJsland en Ierland en strekt zich uit tot Bretagne via de thalweg en is de bron van geïsoleerde onweersbuien van Bretagne tot Calvados tot Baie de la Loire.

is geëvolueerd

Hier is de tijdlijn voor deze aflevering van slecht weer

donderdagmiddag In een steeds onstabielere luchtmassa braken er onweersbuien uit tussen Bretagne, Normandië en Pays de la Loire, waar ze nogal ongeorganiseerd maar soms erg sterk waren.

READ  De verbazingwekkende persistentie van het ebolavirus

donderdag avond, gingen deze stormen door in deze gebieden. Omdat het niet erg mobiel is, kan de ophoping van regen plaatselijk erg groot zijn, zoals gisteravond.

In de nacht van donderdag op vrijdag, De situatie verbetert in het Pays de la Loire, waar de sterkste onweersbuien zich voornamelijk concentreerden van het noorden van Bretagne tot Laag-Normandië, voordat ze geleidelijk afzwakten.

vrijdag ochtendDe regen stabiliseerde zich geleidelijk in het hele Middellandse Zeegebied en was aanvankelijk zwak.

vrijdagmiddagneemt de neerslag geleidelijk toe van de Aude tot de Languedoc ten zuiden van de Drôme en van de Ardèche tot de Provence, met aanhoudende onweersbuien nabij de kust.

Vrijdag avond, Regen en stormregen bereikten de Cote d’Azur en Corsica, terwijl het in de Cevennen heviger werd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, Deze stormachtige afzettingen blijven bestaan ​​in alle delen van de Middellandse Zee en van het zuid-centraal Massief tot het zuiden van de Rhône-Alpes.

zaterdagDe situatie zal de hele dag gevoelig blijven met verschillende uitbarstingen van regen en stormen. In de Languedoc en de Provence-Côte d’Azur lijkt het risico op sterke stormen die niet erg bewegend zijn het grootst. In de Pyrenees orientalis lijkt dit risico lager te zijn.

ZondagDe situatie zou kunnen worden verbeterd door de langzame terugtrekking van de Bretonse depressie richting Ierland. Als gevolg hiervan zal de zuidenwind afnemen en de frequentie van neerslag afnemen, waardoor een helder karakter krijgt.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van deze aflevering van slecht weer van zondag tot maandag:

READ  200 Belgische families adopteren een vreemd eencellig organisme dat niet echt geruststelt

– Zware regen, met een intensiteit die kan oplopen tot 20 tot 40 mm/uur, en zeer plaatselijk 60 tot 90 mm water, wat overeenkomt met twee weken tot een maand neerslag.
– Risico’s van afspoeling en overstromingen door grote ophopingen in korte tijd en zeer droge grond, die deze verschijnselen zullen verergeren
– Er is nog steeds kans op hagel en harde wind (80 tot 100 km/u)
– Lokaal gevaar van tornado-fenomeen van het orkaantype

Lijst met relevante afdelingen