Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe slaapstoornissen het hart beschadigen?

De vrijwilligers, die gemiddeld 60 jaar oud zijn en 40% vrouw, namen deel aan een slaaponderzoek. Krediet: Opnieuw – stock.adobe.com

decadentie – Le Figaro Het analyseert de resultaten van een grote studie op basis van een follow-up van ongeveer 7.200 mensen, zonder enig gezondheidsprobleem.

Goed slapen is essentieel Om in goede gezondheid te zijn. Deze regel van gezond verstand is zojuist bevestigd door een onderzoek dat is uitgevoerd door een team van Inserm in het Centrum voor Cardiovasculair Onderzoek in Parijs. Het werk, waarvan de voorlopige resultaten op zaterdag 27 augustus werden gepresenteerd op het congres van de European Society of Cardiology in Barcelona, ​​laat zien dat een goede nachtrust het risico op een hartinfarct en beroerte verkleint.

Omgekeerd zijn rusteloze nachten geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De analyse is niet beoordeeld door onafhankelijke wetenschappers.

Dit werk is gebaseerd op de follow-up van ongeveer 7.200 mensen, zonder enig gezondheidsprobleem, die tussen 2008 en 2012 werden gerekruteerd voor een routineonderzoek in een preventief medisch centrum in Parijs. De vrijwilligers, die gemiddeld 60 jaar oud zijn en 40% vrouw, beantwoordden vervolgens elke twee jaar vragenlijsten over…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Uit de studie bleek dat één op de acht patiënten ten minste één permanent symptoom behield