Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weeralarm: Sneeuw valt richting de vlaktes en harde wind in het zuidoosten

Weeralarm: Sneeuw valt richting de vlaktes en harde wind in het zuidoosten

zondag 26 februari 00:00 uur tot maandag 27 februari 09:00 uur

Volledige live weersvoorspelling via de telefoon op

3201*

Situatie

De anticycloon, vol met zeer koude lucht, zal dit weekend Frankrijk bereiken. Bij het bereiken van de Middellandse Zee wordt deze ijskoude lucht onstabiel. Als gevolg hiervan wordt de koude dip op zondag groter (of lager) boven de Golf van Genua voordat hij op dinsdag Catalonië bereikt. Het zorgt voor een terugkeer van sneeuw vanuit het oosten naar de vlaktes in de mediterrane streken (Provence en Languedoc) richting het zuiden van Auvergne-Rhône-Alpes van zondagavond tot maandagochtend.

Samen met de opmars van de depressie van de Golf van Genua naar Catalonië, waaien de Mistral en Tramontane hevig, tot 110 km/u in hun gebieden.

opmerking

Deze zaterdag om 12 uurde depressie die verantwoordelijk is voor het slechte weer verdiept zich buiten Corsica en begint te stijgen in de richting van de Golf van Genua.

ontwikkeling

’s nachts van zaterdag op zondag De Mistral en Tramontane stijgen en waaien met snelheden tot 90 km/u

zondagmorgenDe Mistral en Tramontane bereiken al snel 100 km/u, wat het ijzige gevoel in de wind accentueert.

zondagmiddagDe Mistral en Tramontane waaien altijd erg hard, met windvlagen tot 100 km/u. De regens beginnen in Provence-Alpes-Côte d’Azur, met sneeuw die valt vanaf 500 meter boven zeeniveau.

zondagavond, wordt het weer steeds wisselvalliger in het zuidoosten. PACA-neerslag wordt sterker naarmate de regen-/sneeuwgrens ongeveer 700 meter verwijderd is. Deze terugkeer vanuit het besneeuwde oosten bereikt het Rhônedal, de Languedoc en het oosten van het Centraal Massief met sneeuw die tot aan de vlakte valt.

READ  Een nieuwe studie onthult dat oceaanwater afkomstig zal zijn van asteroïden

’s nachts van zondag op maandagwordt de situatie delicaat, omdat de sneeuw verder gaat van de Provence ten zuiden van de Rhône-Alpes naar het Centraal Massief en de Languedoc bereikt.

maandagmorgenDe situatie verbetert, ook al blijft er wat sneeuw liggen van het zuiden van het Centraal Massief in de Languedoc naar de vlakten, waar het snel dunner wordt. Wees echter voorzichtig in de ochtend, want er kan tijdelijk sneeuw blijven liggen op de vlakte tussen Aix-en-Provence, Nîmes, Arles en Montpellier.

Tijdens deze aflevering van winters weer van zondagavond tot maandagochtend verwachten we:

Sneeuw op de vlaktes en aan de kust, pouvant donner 1 tot 5 cm localement in de dimanche in het midden van de Bouches-du-Rhône in de bassinet vallée van de Rhône jusqu’à l’Herault, 10 tot 20 cm over 700 meter avec de omstandigheden van de difficile circulaties op de hoofd van de berg.

Windsnelheden tot 110 km/u De twee tramontanes hebben de vorm van een Mistral en liggen in de buurt van de Middellandse Zee bergopwaarts richting het Rhônedal.

Lijst van betrokken afdelingen

 • 07 – Ardèche

  Sneeuw – groot gevaar

 • 11 -Oud

  Wind – grote gevaren

 • 13 – Bouches du Rhône

  Sneeuw – groot gevaar

 • 26 – Trommel

  Sneeuw – groot gevaar

 • 30 – Jared

  Sneeuw – groot gevaar

 • 34 – Hérault

  Sneeuw – groot gevaar

 • 66 – Oostelijke Pyreneeën

  Wind – grote gevaren

 • 84 -Vauclus

  Sneeuw – groot gevaar