Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zullen we de snelheid van het licht overschrijden?

Vraag het maar aan Einstein: niets kan sneller bewegen dan het licht. Dit is een fundamentele en onbetwistbare limiet. In tegenstelling tot de snelheid van het geluid, die kan worden overschreden, stuiten pogingen om de lichtsnelheid te overschrijden op een probleem: hoe sneller een object is, hoe groter de kinetische energie ervan.

Volgens de relativiteitstheorie zijn energie en massa echter aan elkaar gerelateerd, wat betekent dat het object in kwestie massa krijgt naarmate het versnelt – ja, Hij zegt het tijdschrift Discoverzelfs de massa van een op volle snelheid geworpen honkbal is groter dan die van een stilstaande bal, hoewel dit niet waarneembaar is.

Het resultaat: als je de lichtsnelheid nadert, zie je dat de massa oneindig groot wordt, wat steeds meer energie kost om te blijven versnellen. Een vicieuze cirkel die als volgt kan worden samengevat: het bereiken van de lichtsnelheid vereist een oneindige hoeveelheid energie. Het lijkt dus ondenkbaar om het te kunnen transcenderen: het universum verzet zich ertegen.

Maar er kunnen apparaten zijn om het universum te hacken, legt Discover Magazine uit, zonder de relativiteitstheorie tegen te spreken. Misschien moeten we ons laten inspireren door wormgaten, deze astrofysische (en hypothetische) objecten die fungeren als een kortere weg door ruimte-tijd. Op papier kunnen we, aangezien we daarheen kunnen gaan met de snelheid die we kiezen, verder gaan dan het pad van de lichtsnelheid.

Verschillende barrières

Maar er zijn nog twee grote hindernissen. De eerste is dat het gebruik van een wormgat sindsdien het gebruik van een specifieke vorm van materie vereist negatieve grond Stel je iets voor dat, als je het in de ene richting gooit, systematisch de andere kant op gaat. Dit soort materie bestaat niet in ons universum. Wat de mogelijkheden van het bouwen van een wormgat (of een metrische tensor bv Alcubierre metrischmet vergelijkbare eigenschappen).

READ  Nieuwsgierigheid: de verbazingwekkende 'ongefilterde' opname van de Marsrover

De tweede grote hindernis: sneller kunnen gaan dan het licht betekent dat we ook terug in de tijd kunnen gaan. Om te slagen in een werk dat beter is dan het licht, komt het neer op het in twijfel trekken van een aantal universele regels, en in het bijzonder het vermogen om terug te gaan naar een eerder punt, vanuit een temporeel perspectief; Wat kan leiden tot overvloedige temporele anomalieën.

Dit alles zou de wetenschap er niet van weerhouden manieren te bedenken om beter te presteren dan licht, integendeel. Dit kan leiden tot het ontstaan ​​van nieuwe fysische theorieën en het schrijven van nieuwe regels voor snelheid, ruimte en causaliteit. Maar dit alles, op dit moment en in de realiteit waarin we leven, is de puurste abstractie.