Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19-vaccinatiestrategie: Haute Autorité de Santé-aanbeveling 2023

De Hoge Autoriteit voor Volksgezondheid in Frankrijk heeft op vrijdag 24 februari 2023 haar aanbeveling bekendgemaakt als onderdeel van de Covid-19-vaccinatiestrategie van dit jaar.

De Supreme Authority of Health verwees naar verschillende punten Wat betreft de vaccinstrategie voor 2023. “Het Covid-19-virus blijft zich verspreiden in de regio”, kondigde ze voor het eerst aan.

Trend voor lente en herfst

Voor de HAS is het noodzakelijk om “in het najaar van 2023 een terugroepactie te organiseren voor alle mensen die risico lopen op besmetting met een ernstige vorm, en in de tussentijd een eventuele terugroepactie voor de meest kwetsbaren onder hen.”

Maar ze ziet zichzelf dit jaar iets vroeger. “HAS beveelt aan dat mensen van 80 jaar of ouder, die immuungecompromitteerd zijn en mensen met een hoog risico op de ziekte, baat kunnen hebben bij een extra voorjaarsbooster.”

Ze is ook van mening dat “het praktisch gezien gepast lijkt om de najaarsvaccinatiecampagne tegen Covid-19 te combineren met de griepcampagne gericht op dezelfde bevolkingsgroep.”

Basis- en boostervaccinatie

HAS heeft ook overwogen primaire vaccinatie tegen Covid-19, die “niet langer wordt aanbevolen bij de algemene bevolking”. Maar van verwaarlozing van het virus is geen sprake: “We mogen een vaccinatiecampagne op geen enkel moment uitsluiten als de epidemiologische situatie dat rechtvaardigt.”

Wat betreft de bescherming die wordt geboden door een herhalingsdosis, leidt HAS een studie uitgevoerd door EPI-PHARE in Frankrijk. “Het bevestigt dat in vergelijking met geen vaccinatie, de werkzaamheid van een boosterdosis van een monovalent mRNA-vaccin op het risico op ziekenhuisopname 82% is 2 maanden na de laatste injectie en 52% 9 maanden daarna.”

READ  Trend van 4 weken: weer tot 3 juli