Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier zijn de voorbereidende wetenschapscursussen “goede plannen” die u succesvol zullen maken

Hier zijn de voorbereidende wetenschapscursussen “goede plannen” die u succesvol zullen maken

Louis-le-Grand, Henri-IV, Sainte-Geneviève, Stanislas, Le Parc… Je hebt vast wel eens de namen gehoord van deze prestigieuze scholen in Ile-de-France en Lyon waarvan de voorbereidende klassen (voor de École Grandes Ecoles, CPGE ), Georiënteerd op uitmuntendheid, biedt het alle kansen om een ​​van de beste technische scholen in Frankrijk binnen te gaan.

De toegangsstatistieken van de Polytechnische(X) School, de absolute heilige graal, zijn duidelijk. In 2022 opent X 431 plaatsen voor zijn ingenieursopleiding, de meerderheid in MP (Wiskunde-Natuurkunde, 187 plaatsen) en Computers (Natuurkunde-Scheikunde, 131 plaatsen), iets minder in PSI (Natuurkunde-Science Engineering, 56 plaatsen) en PT ( Natuurkunde-Techniek, 10 plaatsen). Van de geassimileerde studenten komen er 92 (!) uit Sainte-Geneviève, 75 uit Louis-le-Grand, 43 uit Stanislas, 27 uit Henri-IV, 25 uit Saint-Louis … Lazaristen (15). Dit is ongeveer 75% van de plaatsen die worden ingenomen door slechts zeven middelbare scholen, die behoren tot de top 100 wiskundevakken die de zeshoek vertegenwoordigen.

PARCOURSUP, 500 winnende banen

Wetenschappelijke voorbereiding, rechtenstudies, management- of filmscholen, de sportsector … Vind onze gids om alles in Parcoursup te begrijpen, evenals onze exclusieve beoordeling van instellingen per sector en “goede tips” in kiosken en elke dag op onze site.

Dit ontging de kandidaten en hun families natuurlijk niet. Privé of openbaar, deze middelbare scholen zijn bezet

Om de resterende 91% te lezen,
Profiteer de eerste maand vrijblijvend van de aanbieding voor 1 euro.

READ  Science Po verbiedt haar studenten om ChatGPT te gebruiken, op straffe van boetes