Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer een misdrijf bij het Koninklijk Hof van Nederland

Lange tijd waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland op huwelijksreis met de nationale media, maar sinds de pandemie volgen misstappen elkaar op, wat vragen oproept over de omvang van de verwoestende impact op de entourage van het koninklijk paar. Op basis van afbeelding en prototype.

Het nieuwste hoogtepunt: het verjaardagsfeestje voor kroonprinses Amalia, die haar 18e verjaardag vierde. Officieel zijn er, afgezien van het betreden van de Raad van State met toespraken en officiële portretten, gezien de huidige situatie geen vieringen gepland. Er werd echter een besloten feest georganiseerd in de tuinen van Paleis Huis den Bosch in Den Haag, de residentie van de vorsten en hun drie dochters.

De Nederlandse pers berichtte snel over de zaak, die aanvankelijk werd ingeperkt door de woordvoerder van de rechtbank en minister-president Mark Rutte gedwongen zich uit te leggen. Het lijkt er dus op dat er op het laatste moment besloten is om een ​​klein feestje te geven ter gelegenheid van deze belangrijke mijlpaal voor de prinses, die haar sabbatical viert voordat ze aan haar universitaire studie begint. De pers heeft het over 100 gasten. De rechtbank schatte ze, zonder officieel een nummer te noemen, op maximaal 21.

Het probleem is dat de hygiënenormen in Nederland maar vier mensen toelaten in huis… Dus de rechtbank probeerde de zaken in een externe context te plaatsen, maar deze bepaling is van toepassing. Dit geldt voor iedere burger die familie en vrienden wil ontvangen. Zijn tuin, in dit geval de paleistuinen.

Omdat de zaak zeker in een spiraal zou belanden, had koning Willem Alexander van Nederland geen andere keuze dan naar de premier te verwijzen en toe te geven dat de partij niet relevant was. Er gaan snel stemmen op in de politieke wereld en in de publieke opinie: als de heersende normen ook door de koninklijke familie niet worden gerespecteerd…

READ  Redenen voor zwelling van woede

De vorsten kregen veel kritiek omdat ze ervoor kozen om voor het lange weekend in december 2021 naar hun tweede huis in Griekenland te vliegen, omdat het land de beperkingen verscherpt. Toegegeven, het verlaten van het grondgebied was niet verboden (maar niet aan te raden), maar dit afschuwelijke vakantieoord gaf het verkeerde beeld van het koninklijk paar, dat hun vrije tijd steunde in een land waar de beperkingen destijds bijna nihil waren. De door een ramp teruggekeerde koning en koningin verontschuldigden zich in een video waarin de mijnen ongewoon intens waren. We dachten dat de “les” was geleerd.