Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Een voorbeeld voor telewerken?

Nederland: Een voorbeeld voor telewerken?

Hoewel Nederland vóór de pandemie telewerken steunde, heeft dit verschillende belanghebbenden alleen maar sterker gemaakt in hun geloof in de voordelen van telewerken. Dit is het geval van twee Nederlandse vertegenwoordigers, Steven van Weyenberg (D-66) en Senna Maatoug (GroenLinks), die eind juni een wetsvoorstel hebben ingediend om het recht op telecommunicatie voor burgers te legaliseren. Het doel van deze wet is met name om procedures te vergemakkelijken zodat werknemers – afhankelijk van hun vakgebied – voor een bepaalde tijd thuis kunnen werken.

Weinberg legde uit dat vakbonden – of ze nu de belangen van werknemers of werkgevers verdedigden – hen daarbij ondersteunden. “Daar hebben we vertrouwen in [cette loi] Voor de zomer is het voorbij”, Hij onthulde eind juni. naast hem, Madook “Deze wet is een belangrijke stap” om werknemers in staat te stellen een goede balans te vinden tussen werk en privéleven, zei hij.

Daarom waren de twee vertegenwoordigers van mening dat het wetsvoorstel gunstig zou zijn voor zowel werknemers als werkgevers. Na indiening keurde de Tweede Kamer het wetsvoorstel dinsdag 5 juli snel goed. De tekst moet nu door de Eerste Kamer worden bekrachtigd om officieel in werking te treden. Na goedkeuring zou de nieuwe wet vanaf 2016 flexibel werken vervangen – een herinnering waarmee werknemers groen licht kunnen krijgen om hun werkuren of locaties aan te passen.

Dit onderstreept de achterstand van de EU op het gebied van telecommunicatiewetgeving. effect, Welkom in het bos Noemt vier factoren die de voorsprong van Nederland kunnen verklaren:

Goed gedistribueerd internet: De digitale kloof is kleiner dan in andere Europese landen, aangezien 98% van de huishoudens in het land breedband heeft. Daarnaast begint digitaal onderwijs al op jonge leeftijd en zijn digitale toepassingen geavanceerder.

READ  In 2030 genoeg elektrische auto's in Nederland om de klimaatdoelen te halen

Een op vertrouwen gebaseerde cultuur: Het vergemakkelijkt beheer op afstand en zorgt voor een betere balans tussen werk en privé.

Beste kwaliteit huizen: Huisvesting is zeer betaalbaar en van goede kwaliteit, waardoor de ervaring op afstand erg prettig is.

Voor telecommunicatie geschikte openbare infrastructuren: Sterker nog, ze hebben zich aangepast aan deze nieuwe manier van werken, net als restaurants en cafés. Ook co-working spaces zijn erg populair, wat enorm bijdraagt ​​aan de democratisering van telewerken.